Op zondag 12 maart 2023 wordt de 47e City-Pier-City Loop gehouden. Dit grootste hardloopevenement van Den Haag trekt tienduizenden toeschouwers. Daarom zijn tijdens de loop delen van de stad minder goed bereikbaar.

Het evenement begint op zondag 12 maart om 9.15 uur en is rond 18.00 uur afgelopen. Het evenemententerrein, inclusief start en finish, bevindt zich op en rondom het Malieveld.

De City-Pier-City Loop heet officieel de NN CPC Loop Den Haag. Naast de halve marathon zijn er loopafstanden van 1 km, 2,5 km, 5 km en 10 km. Met duizenden kinderen van bijna 100 scholen is het evenement ook de grootste scholenloop van Nederland. Om 9.15 uur wordt de CPC4all gehouden (1 kilometer) voor deelnemers met een beperking.

Reisadvies

Wilt u het evenement bezoeken? Kom dan ruim op tijd voor een mooi plekje. Door de verwachte drukte adviseert de organisatie om met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Station Den Haag Centraal ligt op loopafstand van het Malieveld.

De HTM maakt ruimte voor de CPC Loop. De lijnen rond het Malieveld rijden aan het begin van de dag al niet meer. Sommige bussen en trams rijden een andere route. Kijk op de website van HTM voor actuele reisinformatie.

Parkeren

Komt u toch met de auto? Parkeer uw auto dan langs de randen van de stad in één van de P+R locaties. De garage onder het Malieveld is niet bereikbaar op de dag van de NN CPC Loop Den Haag.

Bereikbaarheid

Tijdens de 10 kilometerloop en de halve marathon wordt steeds een deel van de route tijdelijk afgesloten. De route loopt door een groot deel van Den Haag. Door o.a. Scheveningen, Segbroek en het Centrum. Voor de veiligheid van alle deelnemers, supporters en bewoners wordt het verkeer omgeleid. Zodra alle lopers voorbij zijn, wordt de afsluiting verwijderd.

Dit geldt alleen niet voor de Koningskade:

 • Het deel van de Koningskade tussen de Javastraat en de Zuid-Hollandlaan is afgesloten tussen 5.00 uur en 18.00 uur.
 • Het deel van de Koningskade tussen de Zuid-Hollandlaan en de Bosbrug is afgesloten tussen 5.00 uur en 19.00 uur.

Koningstunnel afgesloten

De Koningstunnel is tussen 5.00 uur en 18.00 uur afgesloten in de richting van de Koningskade en de Bezuidenhoutseweg. Vanaf het Voorhout kan men nog wel rechtsaf de tunnel in richting de Lekstraat/Binckhorst.

Omleidingen

Verkeer wordt op verschillende manieren omgeleid, borden geven de omleidingen aan:

 • via de Binckhorstlaan – Mercuriusweg – Neherkade – Calandstraat, Vaillantlaan;
 • via de Lekstraat – Weteringkade – richting Rijswijkseplein;
 • vanaf de Lekstraat linksaf richting Schedeldoekshaven.

Op de Zuid-Hollandlaan en de Raamweg, in de richting van Scheveningen, is beperkt verkeer de hele dag mogelijk. Houd er rekening mee dat het druk kan zijn.
Woont u in Den Haag en gaat u zelf met de auto op pad? Doe dit dan voor 10.00 uur of na 17.00 uur. Of kies voor ander vervoer.

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar NN CPC Loop Den Haag. Of download de officiële app NN CPC Loop Den Haag, beschikbaar in de App Store en Google Play Store.

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
 • Druk weekend verwacht in Den Haag (11 en 12 maart)

  In het weekend van 11 en 12 maart verwachten we veel mensen in Den Haag. Er staan meerdere evenementen gepland, […]

  Lees verder
 • Afsluitingen Prinses Beatrixlaan in Rijswijk tot en met april 2024 

  Eind maart 2023 start het project WarmtelinQ met de aanleg van de warmtetransportleiding onder de Prinses Beatrixlaan in Rijswijk. Voor […]

  Lees verder
 • Haagse Neherkade weer open voor verkeer

  De Neherkade is weer open voor verkeer. De kade is vanwege een lek in een watertransportleiding van Dunea tussen de […]

  Lees verder