De gemeente maakt plannen voor de ontwikkeling van de stad. Die ontwikkelingen hebben invloed op de omgeving, het milieu en het verkeer. Welke invloed dat is onderzoekt de gemeente samen met de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Rijswijk. In de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) staat welke onderzoeken er worden uitgevoerd. En hoe gedetailleerd die onderzoeken zijn. U kunt de NRD tot en met 15 november inzien.

Er worden 3 grote ontwikkelingen in de stad onderzocht:

  1. De doorontwikkeling van de Binckhorst: er komen meer woningen en werkplekken in dit deel van de stad.
  2. De komst van de Vlietlijn: een nieuwe tramverbinding tussen Den Haag centraal, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk.
  3. De mogelijke komst van een Geothermiecentrale in Den Haag: van 2 plekken in de Binckhorst wordt onderzocht of die geschikt zijn.

Het effect van de plannen op de omgeving, het milieu en verkeersstromen wordt onderzocht.

De manier waarop dat onderzoek gedaan wordt, staat omschreven in de NRD. In de komende periode mag u uw mening geven over de NRD. Dat doet u door het indienen van een zienswijze.

Uw mening over de Notitie Reikwijdte en Detailniveau

U kunt uw mening geven over de NRD. Dit betekent dat u kunt reageren op de voorgestelde onderzoeken en hoe gedetailleerd die onderzoeken zijn. Het gaat dus niet om uw mening over de plannen zelf. Wilt u wel meedenken over de Binckhorst? Bezoek dan de Binckmarkt op 7 november. Op de projectpagina Binckhorst 2050 vindt u hierover binnenkort meer informatie. Wilt u meedenken over de Vlietlijn? Kijk dan op de website devlietlijn.nl/denk-mee.

Het indienen van een zienswijze

U kunt de NRD van 27 september tot en met 15 november op 2 manieren inzien:

Heeft u vragen over de NRD? Bezoek dan de Binckmarkt op 7 november. Meer informatie over dit evenement leest u binnenkort op de projectpagina Binckhorst 2050. Of stuur uw vraag naar binckhorst@denhaag.nl.

Wilt u een zienswijze indienen? Dat kan bij het college van burgemeester en wethouders.

  • Door een e-mail te sturen naar Binckhorst@denhaag.nl met als onderwerp zienswijze NRD ‘De Vlietlijn en doorontwikkeling Binckhorst’.
  • Per post, onder vermelding van zienswijze NRD ‘De Vlietlijn en doorontwikkeling Binckhorst’. Het adres is: Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer/BAS/M&G, t.a.v. dhr. J. Majoor, Postbus 12651, 2500 DP Den Haag.
  • U kunt ook telefonisch de zienswijze bespreken met de betreffende medewerker van het gebiedsteam Binckhorst. Dit kan door een afspraak te maken via telefoonnummer 14070.

De NRD ligt ook ter inzage in de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Rijswijk. De inwoners van die gemeenten kunnen via hun zienswijze indienen bij de eigen gemeente.

Reactie op uw zienswijze

Alle zienswijzen worden beantwoord in een ‘Nota van Beantwoording’. Het college stelt de Nota van Beantwoording vast. Ook wordt deze ter informatie aan de gemeenteraad gestuurd. De stukken worden ook aan de raad voorgelegd.

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
  • Stem op bereikbarestad.denhaag.nl

    Bereikbarestad.denhaag.nl is geselecteerd als een van de initiatieven die informatie actief toegankelijk maakt voor haar inwoners. Vanaf vandaag kunt u stemmen […]

    Lees verder
  • Tijdelijk geen fietsen parkeren op Spuiplein

    Rondom het stadhuis wordt natuursteen gelegd en het Spuiplein wordt ingericht. Door dit werk is er op het Spuiplein tijdelijk […]

    Lees verder
  • Werkzaamheden aan tramsporen tram 1 en 9

    HTM laat vanaf maandag 14 oktober tot en met zondag 15 december 2024 werkzaamheden uitvoeren op het tracé van de […]

    Lees verder