In het Belgisch Park wordt het riool vervangen. Omdat de straat daarvoor helemaal open moet, knapt de gemeente meteen de openbare ruimte op. Op 100 plekken in de wijk komen er nieuwe bomen bij.

De gemeente vervangt het hoofdriool, de huisaansluitingen en de waterafvoerputten. In een deel van het Belgisch Park wordt het riool vernieuwd. Het werk wordt uitgevoerd in de meerdere straten. De werkzaamheden vinden niet in 1 keer plaats, maar steeds voor een deel van een straat. Zo blijft de buurt voor een groot gedeelte bereikbaar. Tegelijk met het vervangen van het riool vervangt of verwijdert HTM de tramrails in de Gevers Deynootweg, Harstenhoekplein, Harstenhoekstraat en Harstenhoekweg.

Meer groen

Als het werk aan het riool klaar is, wordt de openbare ruimte opgeknapt. Op 100 plekken in de buurt komen nieuwe bomen. Door het toevoegen van groen wordt de wijk groener en gezonder. Ook komen er een aantal plantvakken bij en komt er zitgelegenheid om elkaar te kunnen ontmoeten.

Aanpassen rijrichtingen

Straten die te smal zijn voor tweerichtingsverkeer, worden eenrichtingsverkeer. De gemeente werkt hiervoor een verkeersbesluit uit. Dit besluit wordt later dit jaar gepubliceerd. De straten waar dit voor geldt zijn de Deventersestraat, Dordtsestraat, Gentsestraat, Haagsestraat, Hasseltsestraat, Namensestraat en Zutfensestraat.

Nieuw riool

In deze straten komt een nieuw riool: Amersfoortsestraat, Assensestraat, Badhuisweg (gedeelte), Deventersestraat, Dordtsestraat, Gentsestraat (gedeelte), Gevers Deynootstraat, Haagsestraat (gedeelte), Haarlemsestraat, Harstenhoekplein, Harstenhoekstraat, Harstenhoekweg, Hasseltsestraat (gedeelte), Leeuwardensestraat, Maastrichtsestraat, Namensestraat (gedeelte), Utrechtsestraat (alleen bestrating) en Zutfensestraat.

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
  • Lijnbaan Prinsegracht: herstel asfalt

    Het asfalt op de voetgangersoversteek bij de kruising Lijnbaan – Prinsegracht wordt gerepareerd in de avond en nacht van 23 […]

    Lees verder
  • Op verzoek van bewoners: de 75e fietsvlonder

    In de De Perponcherstraat in Segbroek plaatste de gemeente op 18 september 2024 de 75e fietsvlonder. Dat is een constructie […]

    Lees verder
  • Reis filevrij in de week van de mobiliteit

    De gemeente wil dat het vervoer in de stad schoner wordt. In de Europese week van de mobiliteit roept de […]

    Lees verder