De gemeente wil dat het vervoer in de stad schoner wordt. In de Europese week van de mobiliteit roept de gemeente daarom iedereen op om filevrij te reizen. De Europese week van de mobiliteit is van 16 tot en met 22 september.

Proberen of het bevalt om met de e-bike naar het werk te fietsen? Kijken of deelvervoer iets voor jou is? Tijdens de Europese week van de mobiliteit wordt dat extra makkelijk gemaakt. In die week vraagt de Europese Commissie aandacht voor duurzame vormen van vervoer, zoals wandelen, fietsen of deelvervoer. Door over te stappen op deze schonere vormen van vervoer zijn er in de toekomst minder auto’s op straat nodig. Er is dan meer ruimte voor voetgangers, fietsers, bomen en ontmoetingsplekken.

Bereikbare regio

Verduurzamen van vervoer helpt mee aan een bereikbare regio. Daarom doet de gemeente mee met de week, samen met The Hague Connected, de Provincie Zuid-Holland, MRDH en Zuid-Holland Bereikbaar. De organisaties roepen alle werkgevers en medewerkers in en rond Den Haag op om in deze week uit te proberen om de reis naar het werk duurzamer te maken. Dat kan bijvoorbeeld door gratis deelvervoer uit te proberen (gratis 3 maanden lang 2 uur per dag een Donkey deelfiets!), of aan te sluiten bij een e-bikepool via de website van Zuid-Holland Bereikbaar.

E-bike probeeractie

De gemeente stimuleert ook medewerkers om dat te doen. De gemeente doet zelf ook mee aan de e-bike probeeractie van Zuid-Holland Bereikbaar. Medewerkers kunnen dan twee weken ervaren hoe het is om op een e-fiets van en naar het werk te reizen De regio Haaglanden doet voor de derde keer mee aan de mobiliteitsweek. Volgens metingen van Rijkswaterstaat waren er vorig jaar in deze week 3% minder files op de A4 rondom Den Haag en Rijswijk.

Meer informatie

• Activiteiten in de mobiliteitsweek www.zuidhollandbereikbaar.nl/europesemobiliteitsweek en https://mobilityweek.eu/home/

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
  • Prinsjesdag 2024 bereikbaarheid binnenstad

    Op dinsdag 17 september 2024 is het Prinsjesdag: de opening van het nieuwe parlementaire jaar. Vanwege de route van de […]

    Lees verder
  • Afrit 2 Centrum afgesloten vanwege bouw ANWB-kantoor 

    Afgelopen juli is de ANWB begonnen met de bouw van het nieuwe kantoor, op de hoek Juliana van Stolberglaan – […]

    Lees verder
  • De scholen zijn begonnen: let op in het verkeer

     De scholen zijn weer begonnen en daarom vraagt de gemeente iedereen alert te zijn in het verkeer Met de start […]

    Lees verder