Den Haag is de finishstad van de eerste etappe Rotterdam – Den Haag van de Tour de France Femmes 2024. Op maandag 12 augustus 2024, de dag na de Olympische Spelen in Parijs, start de eerste etappe van deze internationale wielerronde voor vrouwen in Rotterdam. Via een route door de Metropoolregio finishen de wielrensters in Den Haag.

De rensters worden rond 15.00 uur in Den Haag verwacht. Ze leggen 21 kilometer af in de stad om rond 15.30 uur te finishen op Kijkduin. Langs de route worden wegen tussen 13.30 uur en 17.00 uur korte tijd afgesloten. Lopend of fietsend blijft de hele stad goed bereikbaar. Met de auto heeft u op maandagmiddag 12 augustus 2024 hier en daar wat hinder. Het is belangrijk dat de weg op tijd veilig is voor de wielrensters. Zodra de rensters voorbij zijn, gaan alle wegen zo snel mogelijk weer open voor verkeer.

 

Wat merkt u op Kijkduin bij de finish?

 • Kijkduinsestraat dicht voor verkeer
  De opbouw van de finish op de Kijkduinsestraat begint op zondagmorgen 11 augustus. De laatste kilometer van de etappe wordt volledig afgezet met dranghekken. Na de kruising met de Machiel Vrijenhoeklaan richting strand is de weg dicht voor auto’s vanaf zondagmorgen 11 augustus. Dit deel blijft wel open voor lopende en fietsende bezoekers.
 • Machiel Vrijenhoeklaan dicht voor verkeer
  Op de Machiel Vrijenhoeklaan richting Kijkduinpark komen de teambussen te staan. De weg is dicht voor autoverkeer in de loop van de ochtend van 12 augustus. Lopend en met de fiets goed bereikbaar.
 • Bushalte Deltaplein 
  De bushalte bij het Deltaplein is dicht vanaf zondag 11 augustus. De halte op de Machiel Vrijenhoeklaan blijft bereikbaar. Dit is 300 meter lopen.
 • Niet parkeren
  Op de straten rondom de finish kunt u niet parkeren vanaf maandagmorgen 12 augustus. 2 weken van tevoren plaatst de gemeente informatieborden op plekken waar u tijdelijk niet kunt parkeren. De 2 parkeerplaatsen bij de Zandvoortselaan en de Machiel Vrijenhoeklaan zijn dicht in de ochtend van maandag 12 augustus.
 • Parkeergarage Deltaplein
  Bewoners kunnen de parkeergarage onder het Deltaplein uitrijden, maar inrijden zal niet gaan op maandag 12 augustus tussen 13.30 en 17.00 uur. De parkeergarage is voor bezoekers dicht.
 • Het strand blijft bereikbaar
  Lopend of met de fiets blijft alles bereikbaar. Kijk op de website van HTM  om uw reis te plannen met het openbaar vervoer.

Wat merkt u verder in Loosduinen?

 • Het parkoers kort dicht tussen 13.30 uur en 17.00 uur
  Het parkoers is afgesloten wanneer de wielrensters voorbij fietsen. Verkeersregelaars begeleiden dit wanneer de wielrensters er aankomen.
 • Afsluitingen
  Op de Lozerlaan, Escamplaan, Ockenburghstraat/einde Laan van Meerdervoort, Kijkduinsestraat/Machiel Vrijenhoeklaan, Deltaplein, Hoek van Hollandlaan.
 • U kunt niet parkeren langs de route
  2 weken van tevoren plaatst de gemeente informatieborden op plekken waar u tijdelijk niet kunt parkeren. Bent u de hele zomer weg en blijft de auto hier? Houd hier dan rekening mee. Auto’s die blijven staan op plekken langs de route die autovrij moeten zijn, worden weggesleept. Dit brengt kosten met zicht mee.

Wat merkt u in de Schilderswijk rond de Vaillantlaan?

 • Vaillantlaan
  Op maandag 12 augustus is de Vaillantlaan niet goed bereikbaar van 13:30 uur tot 17:00 uur. De gehele Vaillantlaan wordt afgezet met dranghekken. Voor voetgangers en fietsers blijven de kruispunten zo lang mogelijk open. Meteen nadat de wielrensters voorbij zijn, gaan de wegen weer open voor verkeer. Moet u op deze dag met de auto op pad? Houd dan rekening met een langere reistijd.
 • Niet parkeren langs de route
  Op maandag 12 augustus kunt u langs de route niet parkeren.  2 weken van tevoren plaatst de gemeente informatieborden op plekken waar u tijdelijk niet kunt parkeren. Als u uw auto toch parkeert op de plaatsen waar het niet mag, wordt deze weggesleept. Dit brengt kosten met zich mee.
 • Verplaats uw auto
  Denk op tijd na over het verplaatsen van uw auto. Ook als u weet dat u in augustus op vakantie bent. Parkeer uw auto op maandag 12 augustus buiten het gebied van de route . Bijvoorbeeld in de omgeving van de Megastores. Vandaar uit kunt u makkelijk de stad in en uit.

Wat merkt u in Escamp?

 • Het parkoers kort dicht
  Wanneer de wielrensters voorbij rijden, gaat het parkoers kort dicht. Dit is op een moment tussen 13.30 en 17.00 uur. Verkeersregelaars begeleiden dit wanneer de wielrensters er aankomen.
 • Afsluitingen
  Op de Erasmusweg, Hildebrandplein, Marie Jungiusweg, Henriëtte Roland Holstweg, Anne Polakweg, Zuiderparklaan, Soestdijkseplein, Vreeswijkstraat, Loevesteinlaan, Almeloplein, Meppelweg, Dedemsvaartweg
 • U kunt niet parkeren langs de route
  De gemeente plaatst 2 weken van tevoren informatieborden op de plekken waar u tijdelijk niet kunt parkeren. Parkeer uw auto buiten het parkoers als u die maandagmiddag weg moet.

Wat merkt u in Segbroek?

 • Het parkoers kort dicht
  Wanneer de wielrensters voorbij rijden, gaat het parkoers kort dicht. Dit is op een moment tussen 13.30 en 17.00 uur. Verkeersregelaars begeleiden dit wanneer de wielrensters er aankomen.
 • Afsluitingen
  Op de Loosduinsekade.
 • U kunt niet parkeren langs de route
  De gemeente plaatst 2 weken van tevoren informatieborden op plekken waar u tijdelijk niet kunt parkeren. Parkeer uw auto buiten het parkoers als u die maandagmiddag weg moet, bijvoorbeeld richting de Oude Haagweg.

Wat merkt u in Laak?

 • Het parkoers kort dicht
  Wanneer de wielrensters voorbij rijden, gaat het parkoers kort dicht. Dit is op een moment tussen 13.30 en 17.00 uur. Verkeersregelaars begeleiden dit wanneer de wielrensters er aankomen.
 • Afsluitingen
  Op de Neherkade en de Calandstraat.
 • Langs de route kunt u niet parkeren
  De gemeente plaatst 2 weken van tevoren informatieborden op plekken waar u tijdelijk niet kunt parkeren. Parkeer uw auto buiten het parkoers als u die maandagmiddag weg moet, bijvoorbeeld in de omgeving van de Megastores.

Krijgt u zorg aan huis (thuiszorg, verloskundige zorg, mantelzorg etc.)? Dan kan het zijn dat degene die u helpt last heeft van bovenstaande verkeersmaatregelen. Belangrijk is dat u hem of haar informeert en met elkaar afspraken maakt, zodat u wel de juiste zorg kunt blijven ontvangen.

Informatieavonden

 • Op donderdag 27 juni 2024  is er een bijeenkomst voor bewoners van de Schilderswijk, Segbroek, Laak en Escamp. Om 19.00 uur in de Sportcampus Zuiderpark.
 • Op donderdag 11 juli om 19.00 uur is er een bijeenkomst voor bewoners van Loosduinen op Kijkduin.

Bewoners en andere geïnteresseerden zijn hier van harte welkom. We vertellen u deze avond meer over de Tour de France Femmes en de invloed van het evenement op de wijk. Natuurlijk kunt u op deze avond uw vragen stellen.

Aanmelden vóór 25 juni 2024 via:sport@denhaag.nl. Geef in uw e-mail uw naam en het aantal personen aan.

Tour de France Femmes op 12 augustus 2024

De Tour de France Femmes is de grootste wielerronde voor vrouwen ter wereld. Er worden in totaal 8 etappes gereden over een totale lengte van meer dan 1000 km. Aan de Tour de France Femmes nemen 22 ploegen deel met in totaal 154 wielrenners, waaronder de grootste wielrensters ter wereld. Het evenement wordt uitgezonden in 190 landen en trekt alleen in Frankrijk al zo’n 20 miljoen kijkers. De verantwoordelijke organisatie voor het evenement is de Amaury Sport Organisation (A.S.O.).

Activiteiten

Rondom de Tour de France Femmes komen veel activiteiten. Ook voor u! Het bekijken van de etappe is leuk, maar in het Zuiderpark is bijvoorbeeld ook het Fietsfestival. Voor iedereen gratis te bezoeken. Een overzicht van alle activiteiten op 12 augustus maar ook daarvoor al, vindt u op www.denhaag.nl/sportzomer.

Vragen?

Heeft u vragen over het evenement? Mail naar sport@denhaag.nl.

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
 • De Koningstunnel in Den Haag. Op de achtergrond zie je het centraal station. De bovenkant van de tunnel is bedekt met gras en bomen. De tunnel bestaat ui twee rijstroken in beide richtingen gescheiden door een verhoging waar lantaarnpalen staan.

  Gedeelte Koningstunnel afgesloten van 15 tot 26 juli

  In de ondergrondse leidingen van het Haagse warmtenet zijn onderdelen aan vervanging toe. Eneco vervangt een van deze onderdelen op […]

  Lees verder
 • Minder treinen in juli 2024

  ProRail werkt aan het spooremplacement van Den Haag Centraal. Daarom is er een aangepaste dienstregeling tussen 13 en 27 juli […]

  Lees verder
 • Weekendafsluiting Wippolderlaan

  Van vrijdagavond 5 juli 22.00 uur tot maandagochtend 8 juli 04.00 uur sluit de provincie de N211 Wippolderlaan af tussen […]

  Lees verder