De kast met besturingscomputer van de verkeerslichten op het Rijswijkseplein is hersteld. Eind augustus 2022 gebeurde op het Rijswijkseplein een ongeval waarbij de kast met de besturingscomputer van de verkeerslichten onherstelbaar beschadigde. Er werd een nieuwe besteld en tot die was geleverd stond er tijdelijke installatiekast.

Complexe verkeerssituatie

Het duurde langer dan normaal om de kast met besturingscomputer te vervangen. Dat komt doordat de verkeerssituatie op het Rijswijkseplein complex is. Op dat plein komt van verschillende kanten verkeer dat het plein over moet. Niet alleen auto’s maar ook fietsers, voetgangers, trams en bussen. Dat vraagt om een uitgebreide verkeersregelinstallatie die meer tijd kost om nieuw te maken.

Werkzaamheden

De werkzaamheden om de kast met besturingscomputer te vervangen, waren van 9 tot 16 oktober 2023. Tijdens de werkzaamheden waren de verkeerslichten op het Rijswijkseplein buiten werking. Het verkeer werd tijdens het werk geregeld door verkeersregelaars.

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
  • Prinsjesdag 2024 bereikbaarheid binnenstad

    Op dinsdag 17 september 2024 is het Prinsjesdag: de opening van het nieuwe parlementaire jaar. Vanwege de route van de […]

    Lees verder
  • Afrit 2 Centrum afgesloten vanwege bouw ANWB-kantoor 

    Afgelopen juli is de ANWB begonnen met de bouw van het nieuwe kantoor, op de hoek Juliana van Stolberglaan – […]

    Lees verder
  • De scholen zijn begonnen: let op in het verkeer

     De scholen zijn weer begonnen en daarom vraagt de gemeente iedereen alert te zijn in het verkeer Met de start […]

    Lees verder