Voor het werk aan het riool in Laakkwartier-Oost gaat de straat helemaal open. Woningen en bedrijven blijven via loopschotten voor voetgangers altijd bereikbaar. Met waarschuwingsborden in de straat worden de omleidingen aangegeven.

Parkeren

De aannemer voert de werkzaamheden in delen uit om zo voor minder overlast te zorgen. Wanneer de aannemer in uw straat werkt, kunt u daar tijdelijk niet parkeren.

  • Heeft u een gehandicaptenparkeerplaats? Dan biedt de gemeente u een tijdelijke gehandicaptenparkeerplaats (op kenteken) aan. Dit is op een voor u zo goed mogelijk bereikbare plek.
  • Parkeert u op eigen terrein en heeft u geen parkeervergunning? Dan kunt u een tijdelijke parkeerontheffing krijgen.

Neem voor vragen over parkeren contact op met de omgevingsmanager van de aannemer. De contactgegevens vindt u op de pagina Laakkwartier-Oost: contact.

Hulpdiensten

De ambulance, brandweer en politie (hulpdiensten) moeten ook tijdens het werk de bewoners in de buurt goed kunnen bereiken. Parkeer uw auto daarom alleen in parkeervakken. Zo kunnen de hulpdiensten er in geval van nood goed langs. Als het nodig is, legt de gemeente rijplaten op de weg.

Huisvuil

Als uw straat is opengebroken, kan de vuilniswagen er niet in. Er staat dan op borden aangegeven waar u uw vuilnis tijdens de ophaaldagen kwijt kunt. De aannemer laat u hierover meer weten in een brief. U moet hiervoor misschien iets verder lopen dan u gewend bent.

Voor bewoners

Om de werkzaamheden zo makkelijk mogelijk te maken, vraagt de gemeente u:

  • obstakels zoals fietsen en bloembakken weg te halen.
  • overhangend groen en hagen te snoeien of weg te halen.
  • uw auto tijdelijk ergens anders te parkeren.

Veiligheid

De gemeente werkt zo veilig mogelijk. Toch blijft een werkterrein gevaarlijk. Wijs kinderen hierop en houd ze weg van het werkterrein.