De gemeente voert groot onderhoud uit aan de stenen bestrating van de Laan van Hoornwijck. De werkzaamheden zijn van maandag 14 augustus tot en met vrijdag 27 oktober 2023. De route naar Winkelcentrum Ypenburg is dan slechter bereikbaar voor autoverkeer.

Wat gaat er gebeuren

De bestrating in de Laan van Hoornwijck tussen de Singel-Ypenburgse Boslaan en de Plesmanlaan is verzakt. Daarom legt de gemeente hier de bestrating opnieuw aan. Het werk voert aannemer Verdee in meerdere fasen uit.

Kijk voor de planning op pagina planning en omleidingen

Voor bewoners Laan van Hoornwijck

Parkeervakken afgesloten

Tijdens de werkzaamheden sluit de gemeente parkeervakken in het werkgebied af. Borden in de straat geven aan waar u niet mag parkeren. Staat uw auto geparkeerd op een plek waar dat niet mag? Dan sleept de gemeente de auto weg. De eigenaar van de auto krijgt een boete.

Andere locaties voor het wegbrengen van huisvuil

  • De Ondergrondse restafvalcontainers (ORAC’s) in de straat zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten. Breng uw huisvuil naar andere ORAC’s. Misschien is het nodig dat u verder met uw huisvuil loopt dan u gewend bent. Voor mensen die niet zo goed kunnen lopen, kan dat een probleem zijn. Wilt u uw buurvrouw of buurman helpen als dat nodig is?
  • Groente, fruit en tuinafval (GFT), Plastic, Metaal en Drinkpakken (PMD en Papier biedt u tijdens fase 1 en 2 op de inzameldagen volgens de huisvuilkalender aan op de hoek met de Frits Diepenlaan.
  • Grofvuil kunt u op afspraak laten ophalen bij een ORAC die niet afgesloten is. Geef bij het maken van de afspraak duidelijk de plek van die container door.

Bereikbaar voor de ambulance, brandweer en politie

De gemeente en de aannemer zorgen ervoor dat de hulpdiensten (ambulance, brandweer en politie) altijd bij uw huis kunnen komen.

Veiligheid

Werkterreinen zijn gevaarlijke plaatsen. Het is verstandig kinderen te waarschuwen en hen weg te houden van het werkterrein.