Op de Leyweg vervangt de gemeente de Verkeersregelinstallatie (VRI = verkeerslichten). De oude VRI heeft het einde van haar levensduur bereikt. Een groot deel van de werkzaamheden bestaat uit de aanleg van nieuwe kabels voor de nieuwe verkeersinstallatie op de kruising Florence Nightingaleweg/Leyweg.

Ook zijn er aanpassingen nodig om de Leyweg aan te sluiten op de nieuw ingerichte Florence Nightingaleweg. Er komt op de Leyweg een oversteek voor fietsers voor beide richtingen. Deze wordt aangesloten op het tweerichtings fietspad van de vernieuwde Florence Nightingaleweg. Hiervoor zal het fietspad over de tramrails verbreed worden en moeten nog enkele andere aanpassingen worden gedaan.

De inrit van het busstation wordt opnieuw geasfalteerd. Trams en bussen blijven gewoon rijden. Langs de voetgangersoversteekplaatsen op de Leyweg, in de middenberm en op enkele andere plekken worden nieuwe verkeerseilanden aangelegd. Om deze werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren kan het nodig zijn om verkeer kortstondig tegen te houden.