De gemeente werkt tijdens de voorbereiding vanaf de Noordwal. Voor doorgaand verkeer is het meestal mogelijk om langs het werk te rijden. Soms is het nodig om de weg kort af te sluiten. Daarnaast wordt de Noordwal ongeveer 3 dagen afgesloten voor verkeer. Op borden wordt aangekondigd wanneer dit is. Het verkeer wordt tijdens de afsluitingen omgeleid via de Noordstraat en Bakkerstraat. De omleiding wordt op borden aangegeven.

Hemsterhuisbrug

Vanaf de Noordwal wordt de Hemsterhuisbrug op zijn plek gehesen. Maandagmiddag 15 januari wordt de hijskraan klaargezet. Vervolgens worden op dinsdag 16 januari de onderdelen van de brug op hun plek gehesen. Op 15 en 16 januari is bij het werk de Noordwal afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Noordstraat en Bakkerstraat. De omleiding wordt met borden aangegeven. Ook kunt u in deze periode niet parkeren in de buurt van het werk. Met borden wordt aangegeven waar u niet kan parkeren.

Nieuwe klinkers

De kruising Veenkade/Hemsterhuisstraat krijgt nieuwe klinkers. Het werk duurt ongeveer 3 weken. De kruising is in deze periode afgesloten voor al het verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Westerbaenstraat, Vondelstraat en Elandstraat. De Hemsterhuisstraat is bereikbaar via de Vondelstraat. Hiervoor wordt de rij richting in de Hemsterhuisstraat tijdelijk omgedraaid.