We voeren werkzaamheden uit aan de Schalk Burgerstraat omdat de gemeente de fietsroute binnenstad – Transvaal – Wateringse Veld verbetert.

Wat hebben we gedaan tot nu toe?

  • Voordat de aannemer met het werk van start ging, heeft Stedin werkzaamheden uitgevoerd ter hoogte van de kruising Paul Krugerlaan en de Schalk Burgerstraat.
  • Het riool ter hoogte van de Scheepersstraat is vervangen en heeft een nieuwe aansluiting. Deze sluit nu aan op het riool van de Schalk Burgerstraat.
  • De aannemer heeft fase 1a, tegenover de Julianakerk en fase 1b, tussen de Kempstraat en de Wolmaransstraat inmiddels afgerond.
  • De werkzaamheden tussen de Wolmaransstraat en de Paul Krugerlaan (fase 2) zijn inmiddels afgerond. Hier is een vrijliggend fietspad gekomen en het asfalt in de straat is vervangen door klinkers. Dit nieuwe deel van de straat is open voor verkeer.
Kaart van de Schalk Burgerstraat met daarop aangegeven welk gedeelte eenrichtingsverkeer wordt.
Eenrichtingverkeer op de Schalk Burgerstraat

De werkzaamheden lopen uit

Voor de aanplant van de nieuwe bomen is gekozen om boomkratten te plaatsen in de grond. Die zorgen ervoor dat de wortels meer ruimte krijgen onder de grond waardoor ze niet hun weg naar boven zoeken. Daar kunnen ze veel schade aan de stoep en het wegdek veroorzaken. Deze methode kost meer tijd om toe te passen. Hierdoor lopen de werkzaamheden enkele weken uit. De verwachting is dat de werkzaamheden in de 2e helft van januari 2023 klaar is.

Wij vragen u om uw fiets niet aan de bouwhekken vast te zetten. Dit hindert de aannemer met het werk en kan voor onnodige vertraging zorgen.

Wat moeten we nog doen?

Om de vertraging zo kort mogelijk te houden, worden de fases 3 en 4 tegelijk uitgevoerd. Tijdens de uitvoering kunt u in dit deel van de straat tussen de Kempstraat en de Hoefkade niet uw auto parkeren. Omdat de parkeerdruk hoog is, heeft het opstellen van de weg voorrang. Op de website van Den Haag – zoekterm Plattegronden en parkeerkosten kunt u zien waar u met uw parkeervergunning de auto kunt parkeren.

Bomenplant

Als laatste worden de nieuwe bomen geplant. Dit gebeurt in het plantseizoen dat loopt van december tot april. De planning is ook afhankelijk van de weersomstandigheden.

Huisvuil

U kunt uw huisvuil net als nu in de ondergrondse containers blijven doen. Soms is een afvalcontainer tijdelijk afgesloten. U wordt dan doorgestuurd naar de dichtstbijzijnde afvalcontainer.

Veiligheid

De gemeente doet er alles aan om de omgeving tijdens het werk veilig te houden. Toch blijven werkterreinen gevaarlijke plekken. Het is goed om dit aan kinderen te vertellen en ze weg te houden van het werkterrein.

Ambulance, politie en brandweer (hulpdiensten) hebben altijd doorgang in het gebied.