De gemeente heeft het spoor en de haltes van tramlijn 16 geschikt gemaakt voor nieuwe lagevloertrams. Deze nieuwe trams hebben een lage instap. Daardoor kunnen ook mensen met een rolstoel, rollator of kinderwagen gemakkelijk instappen. De werkzaamheden waren in Moerwijk, Laak, Centrum, Zeeheldenkwartier, Staten- en Geuzenkwartier.

Wat is er gebeurd?

  • de trams kregen nieuwe rails
  • bochten zijn aangepast
  • er zijn nieuwe haltes

Op verschillende locaties is op hetzelfde moment ook gewerkt aan:

  • het opnieuw inrichten van straten
  • de riolering
  • kabels en leidingen

Animatie vernieuwing tramlijn 16

U kunt hieronder een animatie bekijken over de vernieuwing van tramlijn 16. U ziet hoe de nieuwe trams het reizen makkelijker en prettiger maken:

De data in de video kloppen niet meer.

 

Meer informatie

De komst van nieuwe trams gebeurt in samenwerking met Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en HTM. Kijk voor meer informatie over het ontwerp op de pagina Vernieuwing tramlijnen.

Nadeelcompensatie voor ondernemers

Heeft u als ondernemer financiële of economische schade door werkzaamheden die de gemeente uitvoert in uw straat of omgeving? Vraag dan bij de gemeente nadeelcompensatie aan. Dat is een vergoeding voor schade die u heeft geleden.

U kunt compensatie voor omzetverlies aanvragen wanneer uw onderneming erg zwaar getroffen wordt door werkzaamheden. Hierdoor kan het zijn dat uw winkel of bedrijf tijdelijk minder of slecht bereikbaar is. Op www.denhaag.nl/nadeelcompensatie vindt u meer informatie over hoe de regeling werkt, aan welke voorwaarden u moet voldoen en het aanvraagformulier.

Hulp bij aanvraag

Heeft u hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier? Dan kunt u contact opnemen met een medewerker via nadeelcompensatie@denhaag.nl. Daarnaast kunt u op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur contact opnemen met een van de medewerkers van het loket nadeelcompensatie via 06 50 04 14 75.