Er is nog 1 kruising op de route van tramlijn 1 die nog niet is vernieuwd. Dit is de kruising Duinstraat, Scheveningseweg en Badhuisstraat. Dit wordt een rotonde. De nieuwe rotonde maakt de kruising veiliger. Ook kan het verkeer beter doorrijden.

Tijdens het werk in de Duinstraat verandert het volgende:

  • Er komt een rotonde. Deze heeft straks oversteekmogelijkheden voor voetgangers en een fietspad waar fietsers voorrang krijgen.
  • De kruising wordt veiliger met verkeers- en tramwaarschuwingslichten.
  • Bij de Franse School komen fietsnietjes (fietsrekken). Verder komen er op verschillende plekken nog 280 fietsplekken.
  • Bij de tramhalte komt een groenstrook.
Het kruispunt zoals het er nu uitziet
Het kruispunt zoals het er nu uitziet

Parkeren

De rotonde heeft ruimte nodig. Hierdoor verdwijnen er rondom de kruising Duinstraat-Scheveningseweg 20 parkeerplaatsen.

Bomen

Voor het werk is het nodig om 34 bomen te kappen. De gemeente plant ook weer 35 nieuwe bomen na de werkzaamheden. 9 bomen worden verplaatst. In totaal staan er straks 63 bomen in het gebied.

Zo komt het kruispunt er in de toekomst uit te zien. Het ontwerp is samen met het Wijkoverleg Scheveningen, ondernemers en bewoners gemaakt.
Zo komt het kruispunt er in de toekomst uit te zien. Het ontwerp is samen met het Wijkoverleg Scheveningen, ondernemers en bewoners gemaakt.

Achtergrond

De gemeente wil de stad en het strand bereikbaar houden voor steeds meer reizigers. Daarom maakt ze de route van tramlijn 1 geschikt voor nieuwe trams. De nieuwe trams zijn prettiger en beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Ook kunnen er meer mensen mee.

Het grootste deel van de route van tramlijn 1 is al vernieuwd en geschikt voor de nieuwe trams. Zo zijn bijna alle sporen voor tramlijn 1 nieuw en zijn de haltes toegankelijk voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Ook hebben alle haltes nu digitale borden met de vertrektijden.