Den Haag is populair om in te wonen, maar ook voor mensen van buiten de stad om in te werken of zich te vermaken. Er is dan ook veel te beleven. In de stad zijn jaarlijks tientallen evenementen die veel publiek trekken. Sommige daarvan hebben invloed op hoe goed de stad bereikbaar is. Omdat er straten voor het evenement worden afgesloten, of omdat er heel veel bezoekers op af komen.

Team Bereikbaarheidsregie van de gemeente Den Haag houdt nauwlettend in de gaten wat de gevolgen zijn van een evenement voor de doorstroming van het verkeer. Ze kijken mee naar omleidingen als er straten worden afgesloten, zoals voor Prinsjesdag, de CPC-loop of voor Veteranendag. En ze denken mee als extra verkeer wordt verwacht, waardoor het drukker kan zijn op bepaalde wegen, zoals bij de Ocean Race en het vuurwerkfestival op Scheveningen.

Drukker op de Haagse wegen

Het Team Bereikbaarheidsregie weet wanneer de grootste evenementen plaatsvinden. Ze zorgen ervoor dat tijdens deze evenementen geen werkzaamheden of omleidingsroutes zijn op de wegen waarop die evenementen zijn. Of op de wegen waar het verkeer overheen moet om bij het evenement te komen. Wel kunnen de evenementen ervoor zorgen dat het drukker is op de Haagse wegen en dat het verkeer minder goed doorstroomt dan normaal. Daarom is het voor iedereen slim om na te denken over de beste route en het handigste vervoermiddel op de dagen dat deze evenementen zijn.

Deze evenementen hebben invloed op de bereikbaarheid

Een aantal evenementen keert elk jaar terug en heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van de stad. Als de evenementen gevolgen hebben op de bereikbaarheid van de stad, is op deze website meer informatie te vinden. Houd daarvoor de nieuwsberichten in de gaten. Dit zijn de jaarlijks terugkerende evenementen met gevolgen voor de bereikbaarheid:

  • CPC loop (2e zondag van maart)
  • Koningskermis (april)
  • The Life I live (koningsnacht/dag)
  • Vlaggetjesdag (2e of 3e weekend in juni)
  • The Royal Ten (laatste zaterdag in mei)
  • Veteranendag (laatste zaterdag van juni)
  • Cultuurweekend (Laatste weekend augustus of 1e weekend september)
  • Ooievaarsrun (2e of 3e weekend van september)
  • Prinsjesdag (3e dinsdag van september; randevenementen week voorafgaand vanaf 2e dinsdag van september)