In de wijk Bohemen-Noord legt de gemeente Den Haag een nieuw riool aan. Dat gebeurt ook aan een deel van De Savornin Lohmanlaan. Hiervoor sluit de gemeente een deel van de straat af.

De straat is dicht voor auto- en (brom)fietsverkeer van maandag 14 augustus tot half oktober 2023. De werkzaamheden vinden plaats tussen de rotonde bij de Machiel Vrijenhoeklaan tot aan de kruising met de Godetiaweg. Bewoners uit de wijk en weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en een langere reistijd gedurende deze periode.

Riool vervangen

De geplande werkzaamheden bestaan uit het vervangen van het huidige riool in De Savornin Lohmanlaan. Om deze taken uit te voeren, breekt aannemer BAM Infra Projecten de straat helemaal open.

Kleine omleidingen voor fietsers

Om de overlast voor voetgangers en (brom)fietsers zoveel mogelijk te beperken, blijft het voetpad in De Savornin Lohmanlaan beschikbaar. Woningen in de straat blijven te voet bereikbaar via loopplanken. Voor (brom)fietsers geldt een omleidingsroute via De Savornin Lohmanlaan, Balsemienlaan, Lupineweg en Godetiaweg.

Buslijn 24 rijdt een andere route

Ook voor het openbaar vervoer hebben de werkzaamheden gevolgen. Buslijn 24 volgt een omleiding via de Machiel Vrijenhoeklaan, de Muurbloemweg en de Laan van Meerdervoort. Tijdens deze periode vervallen de bushaltes Arabislaan en De Savornin Lohmanlaan. Reizigers kunnen voor informatie over alternatieve routes en dienstregelingen de website www.htm.nl raadplegen.

Omleiding voor autoverkeer via Muurbloemweg

Voor autoverkeer vanaf de Machiel Vrijenhoeklaan geldt een omleiding via de Muurbloemweg. Tijdens de werkzaamheden is het niet mogelijk om de wijk in te rijden via de Godetiaweg. Uitrijden van de wijk via de Godetiaweg richting De Savornin Lohmanlaan blijft wel mogelijk.

Meer informatie

Informatie over het project rioolvervanging Bohemen-Noord, vindt u op bereikbarestad.denhaag.nl/werkzaamheden/bohemen-noord.

 

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
 • Gemeente vervangt verkeerscamera’s

  De verkeerscamera’s bij de Haagse verkeerslichten zijn aan het einde van hun gebruiksduur. Daarom vervangt de gemeente in de hele […]

  Lees verder
 • Prorail werkt aan het spoor tussen Gouda en Den Haag Ypenburg

  ProRail werkt van zaterdag 13 april tot en met zondag 21 april 2024 aan het spoor tussen Gouda en Den […]

  Lees verder
 • Eerste weekend van april: drukte op de weg

  In het weekend van 6 en 7 april 2024 verwacht de gemeente dat het druk wordt op wegen in en […]

  Lees verder