In de Weimarstraat en de Sumatrastraat zijn deze winter zo’n 10 extra fietsparkeerplaatsen. In de zomer is er juist extra ruimte voor een terras.

In deze straten test de gemeente samen met horeca-ondernemers flexibele vlonders waarop in de winter zo’n 10 fietsen kunnen parkeren. De fietsbeugels op de vlonders kunnen eraf. Daardoor kunnen de vlonders in de zomermaanden dienst doen als terras. In de Weimarstraat is een bestaand terras vervangen door een vlonder. In de Sumatrastraat komt een nieuwe vlonder voor de deur.  

De vlonders blijven een jaar liggen om te testen of het bevalt. Buurtbewoners kunnen aan het eind van de testperiode via een enquête hun mening geven.

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
  • 12 augustus: extra drukte tijdens de Tour de France Femmes

    Op maandag 12 augustus is de finish van de 1e etappe van de Tour de France Femmes 2024 in Den […]

    Lees verder
  • De Koningstunnel in Den Haag. Op de achtergrond zie je het centraal station. De bovenkant van de tunnel is bedekt met gras en bomen. De tunnel bestaat ui twee rijstroken in beide richtingen gescheiden door een verhoging waar lantaarnpalen staan.

    Gedeelte Koningstunnel afgesloten van 15 tot 26 juli

    In de ondergrondse leidingen van het Haagse warmtenet zijn onderdelen aan vervanging toe. Eneco vervangt een van deze onderdelen op […]

    Lees verder
  • Minder treinen tot eind juli 2024

    ProRail werkt aan het spooremplacement van Den Haag Centraal. Ook zijn er werkzaamheden aan het spoor tussen Den Haag en […]

    Lees verder