Het asfalt op de voetgangersoversteek bij de kruising Lijnbaan – Prinsegracht wordt gerepareerd in de avond en nacht van 23 en 24 september 2024.

In de zomer van 2023 is de verkeersregelinstallatie op de kruising Lijnbaan – Prinsegracht vervangen. Pas tijdens de voorbereidingen van het werk werd duidelijk dat de mantelbuizen in de grond niet gebruikt konden worden. Een mantelbuis beschermt leidingen tegen vuil, vocht en beschadiging. Er zijn toen nieuwe mantelbuizen ingegraven waarvoor het bestaande asfalt opengeslepen moest worden. Dit is tijdelijk hersteld met betonnen vloerplaten. Nu repareert de gemeente het asfalt op de voetgangersoversteek. De werkzaamheden zijn in de avond en nacht van 23 en 24 september.

De gemeente laat de volgende werkzaamheden uitvoeren:

  • Verwijderen van de betonplaten
  • Aanbrengen nieuw asfalt
  • Nieuwe witte strepen voor de oversteekplaats

Planning

Het werk wordt in de avond en nacht van 23 en 24 september gedaan. De werktijden zijn van 20.00 uur tot 6.00 uur de volgende ochtend.

De Lijnbaan en Prinsegracht zijn drukke verkeerspunten in Den Haag. Om de overlast voor het doorgaand verkeer zo veel mogelijk te beperken, is er voor gekozen om het werk in de avond en nacht uit te voeren.

Overlast omwonenden

De aannemer zorgt ervoor dat de werkzaamheden zo min mogelijk overlast veroorzaken. Van het slijpen en boren van asfalt kunt u geluidshinder ervaren. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Omleidingen

Bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden

Gemotoriseerd verkeer
De kruising is tijdens de werkzaamheden in de avond en nacht steeds gedeeltelijk open. U heeft dus altijd doorgang maar moet rekening houden met drukte en vertraging. U kunt ook een adviesroute rijden, de aannemer plaatst hiervoor gele borden.
Er zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer te begeleiden.

Voetgangers en fietsers
Voetgangers en fietsers kunnen veilig gebruikmaken van het kruispunt.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden? Stuur dan een e-mail naar de directievoerder van de gemeente Den Haag via: joop.vanloenen@denhaag.nl.

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
  • Op verzoek van bewoners: de 75e fietsvlonder

    In de De Perponcherstraat in Segbroek plaatste de gemeente op 18 september 2024 de 75e fietsvlonder. Dat is een constructie […]

    Lees verder
  • Nieuw riool en meer groen voor Belgisch Park

    In het Belgisch Park wordt het riool vervangen. Omdat de straat daarvoor helemaal open moet, knapt de gemeente meteen de […]

    Lees verder
  • Reis filevrij in de week van de mobiliteit

    De gemeente wil dat het vervoer in de stad schoner wordt. In de Europese week van de mobiliteit roept de […]

    Lees verder