Vanaf vrijdag 13 januari rond 09.30 uur wordt de Neherkade tussen de Calandstraat/Slachthuislaan en de Rijswijkseweg afgesloten. De afsluiting is nodig om een lek te repareren in een belangrijke watertransportleiding van Dunea. De werkzaamheden duren naar verwachting 1,5 week tot 2 weken.

Onder de rijbanen van de Neherkade ligt één van de grotere transportleidingen van drinkwater van Dunea. Tijdens de aanleg van de tunnel heeft Dunea de transportleiding deels verlegd. Door een nog onbekende oorzaak is een lek ontstaan ter hoogte van de 1e Laakdwarsweg en moet met spoed hersteld worden. Om deze werkzaamheden uit te voeren, is het noodzakelijk de Neherkade tussen de Calandstraat/Slachthuislaan en de Rijswijkseweg af te sluiten.

Forse hinder

De Neherkade wordt rond 09.30 uur afgesloten. De omleidingsborden worden zo snel mogelijk geplaatst. De dynamische routepanelen staan wel gelijk aan.

De afsluiting geeft forse hinder. Weggebruikers moeten omleidingen volgen en rekening houden met extra reistijd en drukte. Borden en de dynamische routepanelen geven de omleidingen aan. Ook worden verkeersregelaars ingezet.

Gedetailleerde kaart van de afgesloten Neherkade en omleidingsroute voor autoverkeer. De Neherkade richting de Rijswijkseweg is afgesloten door de werkzaamheden. In de richting van de Calandstraat is 1 rijstrook open en 1 rijstrook afgesloten.
Totaaloverzicht van de afsluiting Neherkade en omleidingsroute autoverkeer

Gedetailleerde kaart van de afgesloten Neherkade en omleidingsroute voor autoverkeer

Drinkwatervoorziening

De levering van drinkwater wordt niet onderbroken en het water kan veilig gebruikt worden. Wel kan het drinkwater in de wijken Spoorwijk en Laak Centraal met minder druk uit de kraan komen.

Zie ook

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
 • Binckhorstbrug paar dagen dicht voor verkeer

  De Binckhorstbrug is 90 jaar oud en in slechte staat. Daarom moet de brug gerenoveerd worden. Tot het zover is, […]

  Lees verder
 • Werkzaamheden op en rond Pletterijkade 

  Vanaf maart 2024 werkt de gemeente Den Haag op en rond de Pletterijkade. De gemeente vervangt de kademuur en de […]

  Lees verder
 • Test met fiets- en terrasvlonders

  In de Weimarstraat en de Sumatrastraat zijn deze winter zo’n 10 extra fietsparkeerplaatsen. In de zomer is er juist extra […]

  Lees verder