De gemeente Den Haag gaat onderzoeken wat er gebeurt als de Hofzichtlaan smaller wordt. Het plan is om van de tweebaansweg in beide richtingen een weg te maken met 1 rijstrook in elke richting. 

In de afgelopen jaren en vooral na de aanleg van de N14 is de Hofzichtlaan minder druk geworden voor het verkeer. Daarom wil de gemeente de Hofzichtlaan veranderen. Ze wil de weg smaller maken, van 2 rijstroken in beide richtingen naar 1 rijstrook in elke richting. Met de nieuwe indeling verwacht de gemeente dat het verkeer soepeler verloopt.

Meer ruimte voor fietsers en voetgangers 

Door de weg smaller te maken, komt er meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Er komen bredere plekken waar mensen kunnen wachten voordat ze oversteken, en de oversteek wordt korter. Daarbij is er ruimte om de middenberm van de Hofzichtlaan breder maken en meer bomen te planten. Daarnaast kan de gemeente Den Haag de verkeerslichten op de kruispunten beter instellen door de weg smaller te maken.

Testperiode 

Het is belangrijk om te zien hoe het effect van het versmallen van de Hofzichtlaan werkt. Daarom gaat de gemeente dat testen. De weg wordt dan tijdelijk met afzettingen versmald. Tijdens deze periode observeert en verzamelt de gemeente gegevens om te begrijpen wat er gebeurt als de Hofzichtlaan smaller is. De afzettingen worden geplaatst in de week van 6 november 2023. De test duurt van maandag 13 november tot en met vrijdag 8 december. Na de testperiode worden de resultaten beoordeeld en wordt gekeken of de Hofzichtlaan smaller wordt of niet.

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
 • De Koningstunnel in Den Haag. Op de achtergrond zie je het centraal station. De bovenkant van de tunnel is bedekt met gras en bomen. De tunnel bestaat ui twee rijstroken in beide richtingen gescheiden door een verhoging waar lantaarnpalen staan.

  Gedeelte Koningstunnel afgesloten van 15 tot 26 juli

  In de ondergrondse leidingen van het Haagse warmtenet zijn onderdelen aan vervanging toe. Eneco vervangt een van deze onderdelen op […]

  Lees verder
 • Minder treinen in juli 2024

  ProRail werkt aan het spooremplacement van Den Haag Centraal. Daarom is er een aangepaste dienstregeling tussen 13 en 27 juli […]

  Lees verder
 • Weekendafsluiting Wippolderlaan

  Van vrijdagavond 5 juli 22.00 uur tot maandagochtend 8 juli 04.00 uur sluit de provincie de N211 Wippolderlaan af tussen […]

  Lees verder