De gemeente Den Haag gaat onderzoeken wat er gebeurt als de Hofzichtlaan smaller wordt. Het plan is om van de tweebaansweg in beide richtingen een weg te maken met 1 rijstrook in elke richting. 

In de afgelopen jaren en vooral na de aanleg van de N14 is de Hofzichtlaan minder druk geworden voor het verkeer. Daarom wil de gemeente de Hofzichtlaan veranderen. Ze wil de weg smaller maken, van 2 rijstroken in beide richtingen naar 1 rijstrook in elke richting. Met de nieuwe indeling verwacht de gemeente dat het verkeer soepeler verloopt.

Meer ruimte voor fietsers en voetgangers 

Door de weg smaller te maken, komt er meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Er komen bredere plekken waar mensen kunnen wachten voordat ze oversteken, en de oversteek wordt korter. Daarbij is er ruimte om de middenberm van de Hofzichtlaan breder maken en meer bomen te planten. Daarnaast kan de gemeente Den Haag de verkeerslichten op de kruispunten beter instellen door de weg smaller te maken.

Testperiode 

Het is belangrijk om te zien hoe het effect van het versmallen van de Hofzichtlaan werkt. Daarom gaat de gemeente dat testen. De weg wordt dan tijdelijk met afzettingen versmald. Tijdens deze periode observeert en verzamelt de gemeente gegevens om te begrijpen wat er gebeurt als de Hofzichtlaan smaller is. De afzettingen worden geplaatst in de week van 6 november 2023. De test duurt van maandag 13 november tot en met vrijdag 8 december. Na de testperiode worden de resultaten beoordeeld en wordt gekeken of de Hofzichtlaan smaller wordt of niet.

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
 • Werkzaamheden op en rond Pletterijkade 

  Vanaf maart 2024 werkt de gemeente Den Haag op en rond de Pletterijkade. De gemeente vervangt de kademuur en de […]

  Lees verder
 • Test met fiets- en terrasvlonders

  In de Weimarstraat en de Sumatrastraat zijn deze winter zo’n 10 extra fietsparkeerplaatsen. In de zomer is er juist extra […]

  Lees verder
 • Intocht Sinterklaas op 18 november 2023

  Zaterdag 18 november 2023 komt Sinterklaas met Pakjesboot 070 aan in de Tweede Haven van Scheveningen. Het is de 76e […]

  Lees verder