Het is vaak erg druk rondom scholen tijdens de start en het einde van de schooldag. Veel ouders brengen hun kinderen met de auto, wat leidt tot opstoppingen en onveilige situaties. Met de pilot schoolstraat nieuwe stijl, die op 23 september bij 2 scholen is gestart, wil de gemeente de straten rondom scholen rustiger en veiliger maken voor kinderen.

Op schooldagen worden de straten ’s ochtends en ’s middags gedurende een halfuur afgesloten voor auto’s en ander gemotoriseerd verkeer. Verplaatsbare paaltjes zorgen voor een eenvoudige afsluiting tijdens deze tijden. Fietsers, scooters en voetgangers kunnen de straat gewoon gebruiken.

Na 6 weken evalueren

De pilot duurt 6 weken. Daarna bekijkt de gemeente, samen met omwonenden, ouders, leerlingen, schoolmedewerkers en hulpdiensten, hoe het is gegaan. Op basis van deze evaluatie besluit de gemeente of de schoolstraat definitief wordt ingevoerd of dat er andere maatregelen nodig zijn.

Samen werken aan een veilig Den Haag

De gemeente Den Haag zet zich in om jaarlijks minimaal 20 scholen verkeersveiliger te maken. Onder andere door het invoeren van een schoolstraat, het verlagen van de snelheid of het verbeteren van oversteekplaatsen. Een veilige schoolomgeving stimuleert ouders en kinderen om fietsend of lopend naar school te komen.

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
  • Tijdelijk geen fietsen parkeren op Spuiplein

    Rondom het stadhuis wordt natuursteen gelegd en het Spuiplein wordt ingericht. Door dit werk is er op het Spuiplein tijdelijk […]

    Lees verder
  • Werkzaamheden aan tramsporen tram 1 en 9

    HTM laat vanaf maandag 14 oktober tot en met zondag 15 december 2024 werkzaamheden uitvoeren op het tracé van de […]

    Lees verder
  • City Deal voor een toekomstbestendige stad

    Den Haag heeft historische grachten. Om die te behouden, zorgt de gemeente dat de kademuren en bruggen veilig en toekomstbestendig […]

    Lees verder