Verkeer op de Koningin Emmakade en Groot Hertoginnelaan moet tussen vrijdag 21 en donderdag 27 juli 2023 rekening houden met vertraging. De gemeente voert dan een spoedreparatie uit aan het riool onder het kruispunt Koningin Emmakade en Groot Hertoginnelaan.

Op het fietspad van de Koningin Emmakade tussen de Groot Hertoginnelaan en de 2e Van Blankenburgstraat en in de Hollanderstraat plaatst de aannemer vrachtwagens en ander materiaal. Daarmee legt zij in het bestaande riool onder de Koningin Emmakade met een speciale techniek een nieuwe rioolbuis aan. De aannemer voert de werkzaamheden uit op straat. Zodoende hoeft de straat niet open. De werktijden zijn op werkdagen tussen 7.00 en 18.00 uur. Dit kan langer zijn als de werkzaamheden nog niet klaar zijn. Als er niet gewerkt wordt, is de weg volledig open voor verkeer.

Waar zijn de werkzaamheden

Het gaat om deel van de Centrumroute S100 bij het kruispunt met de Groot Hertoginnelaan aan de kant van de Koningin Emmakade. De werkzaamheden vinden plaats aan de Koningin Emmakade tussen Groot Hertoginnelaan en 2e Van Blankenburgstraat en in de Hollanderstraat aan de zijde van de Koningin Emmakade.

Parkeervakken worden afgesloten

De gemeente sluit sommige parkeervakken in de straat tijdelijk af. Borden met een parkeerverbod geven aan waar u niet mag parkeren. Parkeer uw auto dan ergens anders in de wijk.

Omleidingen

Voetgangers en openbaar vervoer

 • Voor voetgangers en openbaar vervoer zijn er geen omleidingen.

(Brom)fietsers

Van vrijdag 21 tot en met donderdag 27 juli sluiten wij het fietspad langs de Koningin Emmakade tussen de Groot Hertoginnelaan en de 2e Van Blankenburgstraat af. Voor (brom)fietsers gelden de volgende omleidingsroutes:

 • Lopend met de fiets aan de hand via het voetpad van de Koningin Emmakade blijft mogelijk.
 • Omfietsen kan via de Groot Hertoginnelaan en de 2e Sweelinckstraat en Sweelinckplein.

Automobilisten

Van maandag 24 tot en met woensdag 26 juli 2023 zijn de rijbanen van de Groot Hertoginnelaan voor het kruispunt met de Koningin Emmakade dicht. Het is dan niet mogelijk om naar de Carnegielaan door te rijden. Wel blijft de route via de Koningin Emmakade naar de Laan van Meerdervoort en de route via de Waldeck Pyrmontkade naar de Groot Hertoginnelaan mogelijk. Automobilisten rijden om via de omleidingsroutes.

 • Via de Laan van Meerdervoort en Waldeck Pyrmontkade.
 • Via de Groot Hertoginnelaan, Conradkade en President Kennedylaan.

Andere werkzaamheden in de omgeving

HTM werkt aan sporen, wissels en bovenleiding. Deze werkzaamheden voert HTM uit van zaterdag 8 juli tot en met donderdag 3 augustus op de Lijnbaan en de Laan van Meerdervoort.

Vragen?

Heeft u een vraag over het werk? Neem dan contact op met de aannemer van dit werk. Stuur uw vraag naar het e-mailadres ltmeldingen@gmb.eu. Of bel naar 088-88 54 260. Geef aan dat het gaat om werkzaamheden aan het kruispunt Koningin Emmakade en Groot Hertoginnelaan.

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
 • De Koningstunnel in Den Haag. Op de achtergrond zie je het centraal station. De bovenkant van de tunnel is bedekt met gras en bomen. De tunnel bestaat ui twee rijstroken in beide richtingen gescheiden door een verhoging waar lantaarnpalen staan.

  Gedeelte Koningstunnel afgesloten van 15 tot 26 juli

  In de ondergrondse leidingen van het Haagse warmtenet zijn onderdelen aan vervanging toe. Eneco vervangt een van deze onderdelen op […]

  Lees verder
 • Minder treinen in juli 2024

  ProRail werkt aan het spooremplacement van Den Haag Centraal. Daarom is er een aangepaste dienstregeling tussen 13 en 27 juli […]

  Lees verder
 • Weekendafsluiting Wippolderlaan

  Van vrijdagavond 5 juli 22.00 uur tot maandagochtend 8 juli 04.00 uur sluit de provincie de N211 Wippolderlaan af tussen […]

  Lees verder