Bij de herinrichting van het Piet Heinplein vervangt de gemeente de bruggen en kademuren. Ook maakt zij de gracht onder het plein open, zodat de gracht weer is te zien. Door de werkzaamheden moet het doorgaand verkeer omrijden of omlopen. De gemeente heeft daarom een tijdelijke brug voor voetgangers aangelegd, waardoor de winkels in de buurt weer beter bereikbaar zijn.

De werkzaamheden voor de herinrichting van het Piet Heinplein begonnen in februari 2022. Ondertussen is er een hoop gebeurd. De eerste contouren van de nieuwe kademuren en aanlegsteiger zijn al goed zichtbaar. De brug naar de Anna Paulownastraat is geheel vernieuwd. En onder de brug liggen nieuwe kabels en leidingen. Ook legde de nutsbedrijven onder de brug nieuwe buizen aan voor de stadsverwarming en waterleiding. De brug naar de Elandstraat is nu geheel gesloopt en wordt de komende periode opnieuw opgebouwd.

Winkels bereikbaar

Door de werkzaamheden kan het verkeer tot het einde van 2023 de Elandbrug niet gebruiken. En ook de Anna Paulownabrug is nog tot halverwege dit jaar dicht. Ondernemers in de omgeving zagen daardoor hun bezoekersaantallen dalen. De gemeente heeft daarom besloten een tijdelijke voetgangersbrug aan te leggen van de Hogewal naar de Kortenaerkade, ter hoogte van de De Ruijterstraat.

Afronding van de herinrichting

In december 2023 is het werk voor het grootste gedeelte klaar. De verwachting is dat het verkeer dan de bruggen weer kan gebruiken. In het voorjaar van 2024 sluit de gemeente nog één keer het kruispunt en de bruggen af om de laatste asfaltlaag aan te leggen. Daarna is de herinrichting volledig afgerond. Het gebied is dan aangepast voor langzaam verkeer, de bruggen en kades zijn weer veilig en het Piet Heinplein is een omgeving voor ontspanning en vermaak aan het water. Rondvaartboten kunnen aanmeren aan de steiger en ook het water heeft dan meer ruimte gekregen, waardoor regenwater gemakkelijker weg kan.

 

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
 • Extra drukte in augustus vanwege de Tour de France Femmes

  Den Haag is de finishstad van de eerste etappe Rotterdam – Den Haag van de Tour de France Femmes 2024. […]

  Lees verder
 • Kom naar de Dag van de Bouw!

  Op zaterdag 8 juni is het weer ‘Dag van de bouw’.  Op die dag zijn verschillende bouwplaatsen open voor publiek. […]

  Lees verder
 • Weekendafsluiting Wippolderlaan

  Van vrijdagavond 5 juli 22.00 uur tot maandagochtend 8 juli 04.00 uur sluit de provincie de N211 Wippolderlaan af tussen […]

  Lees verder