De kast met besturingscomputer van de verkeerslichten op het Rijswijkseplein is hersteld. Eind augustus 2022 gebeurde op het Rijswijkseplein een ongeval waarbij de kast met de besturingscomputer van de verkeerslichten onherstelbaar beschadigde. Er werd een nieuwe besteld en tot die was geleverd stond er tijdelijke installatiekast.

Complexe verkeerssituatie

Het duurde langer dan normaal om de kast met besturingscomputer te vervangen. Dat komt doordat de verkeerssituatie op het Rijswijkseplein complex is. Op dat plein komt van verschillende kanten verkeer dat het plein over moet. Niet alleen auto’s maar ook fietsers, voetgangers, trams en bussen. Dat vraagt om een uitgebreide verkeersregelinstallatie die meer tijd kost om nieuw te maken.

Werkzaamheden

De werkzaamheden om de kast met besturingscomputer te vervangen, waren van 9 tot 16 oktober 2023. Tijdens de werkzaamheden waren de verkeerslichten op het Rijswijkseplein buiten werking. Het verkeer werd tijdens het werk geregeld door verkeersregelaars.

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
  • 12 augustus: extra drukte tijdens de Tour de France Femmes

    Op maandag 12 augustus is de finish van de 1e etappe van de Tour de France Femmes 2024 in Den […]

    Lees verder
  • De Koningstunnel in Den Haag. Op de achtergrond zie je het centraal station. De bovenkant van de tunnel is bedekt met gras en bomen. De tunnel bestaat ui twee rijstroken in beide richtingen gescheiden door een verhoging waar lantaarnpalen staan.

    Gedeelte Koningstunnel afgesloten van 15 tot 26 juli

    In de ondergrondse leidingen van het Haagse warmtenet zijn onderdelen aan vervanging toe. Eneco vervangt een van deze onderdelen op […]

    Lees verder
  • Minder treinen tot eind juli 2024

    ProRail werkt aan het spooremplacement van Den Haag Centraal. Ook zijn er werkzaamheden aan het spoor tussen Den Haag en […]

    Lees verder