De kast met besturingscomputer van de verkeerslichten op het Rijswijkseplein is hersteld. Eind augustus 2022 gebeurde op het Rijswijkseplein een ongeval waarbij de kast met de besturingscomputer van de verkeerslichten onherstelbaar beschadigde. Er werd een nieuwe besteld en tot die was geleverd stond er tijdelijke installatiekast.

Complexe verkeerssituatie

Het duurde langer dan normaal om de kast met besturingscomputer te vervangen. Dat komt doordat de verkeerssituatie op het Rijswijkseplein complex is. Op dat plein komt van verschillende kanten verkeer dat het plein over moet. Niet alleen auto’s maar ook fietsers, voetgangers, trams en bussen. Dat vraagt om een uitgebreide verkeersregelinstallatie die meer tijd kost om nieuw te maken.

Werkzaamheden

De werkzaamheden om de kast met besturingscomputer te vervangen, waren van 9 tot 16 oktober 2023. Tijdens de werkzaamheden waren de verkeerslichten op het Rijswijkseplein buiten werking. Het verkeer werd tijdens het werk geregeld door verkeersregelaars.

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
 • Werkzaamheden op en rond Pletterijkade 

  Vanaf maart 2024 werkt de gemeente Den Haag op en rond de Pletterijkade. De gemeente vervangt de kademuur en de […]

  Lees verder
 • Test met fiets- en terrasvlonders

  In de Weimarstraat en de Sumatrastraat zijn deze winter zo’n 10 extra fietsparkeerplaatsen. In de zomer is er juist extra […]

  Lees verder
 • Onderzoek Hofzichtlaan naar 2 rijstroken 

  De gemeente Den Haag gaat onderzoeken wat er gebeurt als de Hofzichtlaan smaller wordt. Het plan is om van de […]

  Lees verder