De kast met besturingscomputer van de verkeerslichten op het Rijswijkseplein is hersteld. Eind augustus 2022 gebeurde op het Rijswijkseplein een ongeval waarbij de kast met de besturingscomputer van de verkeerslichten onherstelbaar beschadigde. Er werd een nieuwe besteld en tot die was geleverd stond er tijdelijke installatiekast.

Complexe verkeerssituatie

Het duurde langer dan normaal om de kast met besturingscomputer te vervangen. Dat komt doordat de verkeerssituatie op het Rijswijkseplein complex is. Op dat plein komt van verschillende kanten verkeer dat het plein over moet. Niet alleen auto’s maar ook fietsers, voetgangers, trams en bussen. Dat vraagt om een uitgebreide verkeersregelinstallatie die meer tijd kost om nieuw te maken.

Werkzaamheden

De werkzaamheden om de kast met besturingscomputer te vervangen, waren van 9 tot 16 oktober 2023. Tijdens de werkzaamheden waren de verkeerslichten op het Rijswijkseplein buiten werking. Het verkeer werd tijdens het werk geregeld door verkeersregelaars.

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
 • Veteranendag 2024: bereikbaarheid binnenstad

  Op zaterdag 29 juni 2024 is het Nederlandse Veteranendag. Een groot deel van de Haagse binnenstad is dan afgesloten voor […]

  Lees verder
 • Extra drukte in augustus vanwege de Tour de France Femmes

  Den Haag is de finishstad van de eerste etappe Rotterdam – Den Haag van de Tour de France Femmes 2024. […]

  Lees verder
 • Kom naar de Dag van de Bouw!

  Op zaterdag 8 juni is het weer ‘Dag van de bouw’.  Op die dag zijn verschillende bouwplaatsen open voor publiek. […]

  Lees verder