De herinrichting van de Boekhorststraat is klaar. Dit vierden de bewoners en winkeliers op donderdag 29 juni 2023. De straat is sinds 30 juni weer toegankelijk voor verkeer. De straat kreeg een flinke opknapbeurt. Daardoor is de straat nu verkeersveiliger en groener. Zo zijn er bomen geplant en er is een klimaattuin aangelegd. Er zijn verkeersdrempels gemaakt en de straat is verbreed waardoor er meer ruimte is voor fietsers.

Idee van bewoners en ondernemers

Het budget voor de herinrichting is vrijgekomen vanuit de prijsvraag Gouden Ideeën Centrum. Bewoners en ondernemers dienden het idee in om in de Boekhorststraat het verkeer te vertragen, meer groen aan te leggen en meer ruimte te maken voor terrassen. In een participatief traject is op basis van een schetsontwerp het voorontwerp uitgewerkt.

Verbeteringen door de buurt

In 2019 maakte de gemeente een voorontwerp voor de herinrichting van de Boekhorststraat. Met als doel om de straat mooier en aantrekkelijker te maken. Daarna heeft de buurt dit ontwerp bekeken. Zo’n 40 ondernemers en bewoners stelden een aantal verbeteringen voor. Daardoor zijn er vergeleken met het eerste plan minder parkeerplaatsen voor gewone auto’s en meer voor gehandicapten en fietsen. Maximaal 8 parkeerplekken krijgen van maart tot oktober een nieuwe bestemming als terras.

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
 • Veteranendag 2024: bereikbaarheid binnenstad

  Op zaterdag 29 juni 2024 is het Nederlandse Veteranendag. Een groot deel van de Haagse binnenstad is dan afgesloten voor […]

  Lees verder
 • Extra drukte in augustus vanwege de Tour de France Femmes

  Den Haag is de finishstad van de eerste etappe Rotterdam – Den Haag van de Tour de France Femmes 2024. […]

  Lees verder
 • Kom naar de Dag van de Bouw!

  Op zaterdag 8 juni is het weer ‘Dag van de bouw’.  Op die dag zijn verschillende bouwplaatsen open voor publiek. […]

  Lees verder