In Leidschenveen voert de gemeente groot onderhoud uit. De werkzaamheden zijn van dinsdag 20 juni tot en met vrijdag 28 juli 2023. Het werk vindt plaats aan de rotondes Theems en Tiber. En aan de fietspaden langs de Donau. Als het werk aan de rotonde plaatsvindt dan sluiten we deze voor automobilisten af.

De rijbaan van de rotondes Theems en Tiber en de fietspaden langs de Donau krijgen een nieuwe laag asfalt. Tijdens het werk aan de rotondes sluiten we deze af voor het autoverkeer. Voor automobilisten zijn er omleidingen.

Omleidingsroutes

Werkzaamheden rotondes Theems en Tiber

Op dinsdag 20 juni starten de werkzaamheden aan de rotondes Theems en Tiber. Dan sluiten we telkens een deel van de Donau af. Dit duurt tot maandagochtend 3 juli. Daarna zijn er geen omleidingen meer voor automobilisten.

Planning

Werkzaamheden fietspad langs de Donau

Van maandag 3 juli tot en met vrijdag 28 juli zijn de werkzaamheden aan de fietspaden langs de Donau. Voor fietsers zijn er geen omleidingen. Daar waar de werkzaamheden zijn is het fietspad afgesloten. Fietser maken dan gebruik van het fietspad aan de overzijde.

Planning

 

De rotondes Theems en Tiber en de fietspaden langs de Donau krijgen nieuw asfalt. Omleiding tijdens werkzaamheden rotonde Theems van dinsdag 20 juni tot en met vrijdag 23 juni.

Wat is groot onderhoud?

De gemeente is verantwoordelijk voor het onderhoud van de openbare weg. Het gaat hierbij om alle openbare wegen, zoals straten, fietspaden, voetpaden, pleinen en parkeerplaatsen. De openbare weg bestaat uit een stenen bestrating met klinkers en stoeptegels en gesloten of asfalt. Deze wegen hebben onderhoud nodig. Bij groot onderhoud brengt de gemeente de bestaande situatie weer terug. De gemeente doet dit zodat wegen veilig, toegankelijk en comfortabel blijven.

  1. Veiligheid

In de openbare ruimte moet iedereen zich kunnen bewegen zonder gevaar. Door scheefliggende tegels, kuilen in de wegen en gescheurd asfalt kunnen verkeersdeelnemers zoals voetgangers, (snor/brom-) fietsers en automobilisten, persoonlijk letsel oplopen. Daarom houdt de gemeente wegen veilig en goed begaanbaar.

  1. Toegankelijkheid

In de openbare ruimte moet iedereen zich kunnen bewegen, ook de verkeersdeelnemers die wat ouder zijn, slechtziend of blind zijn, of die met een rolstoel of kinderwagen op straat gaan. Daarom zorgt de gemeente dat verkeer op een comfortabele en veilige manier de weg gebruikt.

  1. Comfortabel

Goed en tijdig onderhoud van wegen helpt de stad bereikbaar te houden. Zo ontstaat een veilige en vlotte doorstroming van het verkeer nu en in de toekomst. Wegen zijn belangrijk voor bedrijven in de stad. Tijdig onderhoud vermindert de kans op onverwachte noodreparaties.

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden en de omleidingen op de projectpagina’s

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
  • 12 augustus: extra drukte tijdens de Tour de France Femmes

    Op maandag 12 augustus is de finish van de 1e etappe van de Tour de France Femmes 2024 in Den […]

    Lees verder
  • De Koningstunnel in Den Haag. Op de achtergrond zie je het centraal station. De bovenkant van de tunnel is bedekt met gras en bomen. De tunnel bestaat ui twee rijstroken in beide richtingen gescheiden door een verhoging waar lantaarnpalen staan.

    Gedeelte Koningstunnel afgesloten van 15 tot 26 juli

    In de ondergrondse leidingen van het Haagse warmtenet zijn onderdelen aan vervanging toe. Eneco vervangt een van deze onderdelen op […]

    Lees verder
  • Minder treinen tot eind juli 2024

    ProRail werkt aan het spooremplacement van Den Haag Centraal. Ook zijn er werkzaamheden aan het spoor tussen Den Haag en […]

    Lees verder