De gemeente gaat de kademuur langs het Groenewegje vervangen. Het gaat om het deel tussen de Spinozastraat en de Stationsweg. De gemeente is bezig met het voorbereiden van het werk. Onderdeel van de voorbereiding is dat er buiten onderzoek wordt gedaan. Bijvoorbeeld onderzoek naar hoe diep de waterbodem is, naar de bomen en naar hoe de grond is opgebouwd. Het kan zijn dat u dit ziet of hoort.

Bomen

Bij werk aan een kademuur wil de gemeente zo veel mogelijk bomen houden. Als dat niet mogelijk is, kijkt zij of de bomen tijdelijk een nieuwe plek kunnen krijgen. Soms kan dat niet. Een onafhankelijk bureau onderzoekt of de bomen kunnen blijven staan tijdens de werkzaamheden of dat deze verwijderd moeten worden. Daarbij wordt ook gekeken of verplanten mogelijk is. Als de bomen worden gepakt en niet teruggeplaatst kunnen worden, dan plant de gemeente nieuwe bomen terug.

Nieuwe klinkers in de straat

Het Groenewegje maakt onderdeel uit van de Haagse grachtenring. De gemeente knapt de straat op met nieuwe materialen. Zo krijgt de straat dezelfde uitstraling als de andere grachten.