De gemeente en HTM voeren de werkzaamheden aan het Lorentzplein in delen uit. Zo hoeft het plein niet helemaal dicht. Het werk vindt zowel overdag plaats, als in de avond en nacht.

De gemeente en HTM doen werkzaamheden aan het Lorentzplein. Het werk voeren zij in delen uit. Zo hoeft het plein niet helemaal dicht. Het werk vindt zowel overdag, als in de avond en nacht plaats.

Fase Werkzaamheden Periode Werktijden
1 Werkzaamheden aan het spoor en aan de weg rondom het Lorentzplein donderdag 11 juli maandag tot en met zondag, van 0.00 tot 24.00 uur (24/7)
2 Werkzaamheden aan de weg rondom het Lorentzplein maandag 9 september tot en met vrijdag 20 september maandag tot en met vrijdag, van 7.00 tot 16.00 uur

Fase 1 Werkzaamheden aan het spoor en de rijbaan

De werkzaamheden aan de tramsporen vinden plaats van donderdag 11 juli tot en met vrijdag 23 augustus 2024. Het gaat hierbij om de sporen van tramlijnen 1, 16 en 17 op het Lorentzplein tussen de Jan van der Heijdenstraat, Miquelstraat en de Oudemansstraat. Meer informatie over de werkzaamheden van HTM vindt u ook op www.htm.nl

Het Lorentzplein en de zijstraten worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

  •  Vanaf de Slachthuisstraat blijft de Oudemansstraat bereikbaar tot de Isingstraat.
  • Vanaf de Van Musschenbroekstraat zijn de Isingstraat, Pasteurplein, Minckelersstraat en Miquelstraat bereikbaar.
  • Vanaf de Goeverneurlaan naar Oudemansstraat of via Lorentzplein en naar Jan van der Heijdenstraat.

Fase 2 Werkzaamheden aan de rijbaan

De gemeente legt nieuw asfalt op het Lorentzplein neer. Dit werk begint op maandag 12 augustus en duurt tot en met vrijdag 20 september 2024.

Nu wordt het andere deel van het Lorentzplein afgesloten. U kunt dan alleen vanaf de Jan van der Heijdenstraat of Van Musschenbroekstraat naar de Oudemansstraat of Goeverneurlaan rijden.

Parkeren

Op de plek waar de werkzaamheden zijn, is het niet mogelijk om te parkeren. In de hele periode zijn op verschillende plekken parkeerplaatsen afgesloten.

Omleidingen

Fase 1

Verkeer naar de Neherkade of Oudemansstraat wordt omgeleid via de Lindelaan, Burgemeester Elsenlaan, De Genestetlaan, Slachthuislaan en Neherkade.

Verkeer naar de Goeverneurlaan wordt omgeleid via Haagweg, Rijswijkseweg, Neherkade, Slachthuislaan en De Genestetlaan.

  • Van donderdag 11 juli tot en met zondag 8 september 2024 zijn alle parkeervakken langs de Goeverneurlaan tussen Lorentzplein en Allard Piersonlaan (oneven huisnummers, van het Lorentzplein (aan de kant van het fietspad) en enkele parkeerplekken in de Van Musschenbroekstraat afgesloten.
  • En van maandag 9 september tot en met vrijdag 20 september 2024 zijn de parkeervakken van het Lorentzplein (de ventweg aan de kant van de apotheek) en enkele parkeerplaatsen in de Oudemansstraat en Jan van der Heijdenstraat afgesloten.

Omleidingen fase 2

Verkeer naar de Neherkade of Oudemansstraat wordt omgeleid via de Lindelaan, Burgemeester Elsenlaan, De Genestetlaan, Slachthuislaan en Neherkade.

Verkeer richting Rijswijkseweg, Rijswijk of Voorburg wordt omgeleid vanaf de Goeverneurlaan omgeleid via De Genestetlaan, Burgemeester Elsenlaan, Lindelaan en Haagweg.

Gevolgen openbaar vervoer

In de periode zaterdag 13 juli tot en met zondag 4 augustus rijdt het openbaar vervoer een andere route.

Tram 1

Tram 1 rijdt over de Laakkade in plaats van de Jan van der Heijdenstraat. Halten Lorentzplein en Oudemansstraat vervallen in beide richtingen. Tram 1 stopt tijdelijk bij de halten Wenckebachstraat en Van Musschenbroekstraat.

Tram 16 wordt bus 46

Bus 46 vervangt tram 16 tussen het Parijsplein in Wateringen en het Haagse Leeghwaterplein/Station HS en stopt zoveel mogelijk in de directe omgeving van de vervallen tramhalten. Bus 46 wordt gereden met touringcarbussen. In deze bussen is geen reisinformatie beschikbaar en de meeste bussen zijn niet toegankelijk voor mensen in rolstoel of met rollator/kinderwagen. Hiervoor is een toegankelijk 8-persoons busje standby. In de touringcar is in- en uitchecken niet mogelijk.

Tram 17

Tram 17A rijdt van het Statenkwartier naar Station Den Haag Centraal. De tram rijdt via halten Centrum en Kalvermarkt-Stadhuis in plaats van Buitenhof en Korte Voorhout. Bij Centraal Station gaat tram 17A over in tram 15 naar Nootdorp (en andersom).
Tram 17B rijdt van de Dorpskade in Wateringen via Station Rijswijk naar halte Volmerlaan in de Plaspoelpolder.

Bus 47

Tussen halte Volmerlaan en Leeghwaterplein rijdt een 8-persoons busje, toegankelijk voor reizigers met een rolstoel of rollator. Het busje, met lijnnummer 47, stopt in de directe omgeving van de vervallen tramhalten van tram 17. Reizigers die minder mobiel zij n, hebben voorrang op gebruik.

Bus 29

Spitsbus 29 rijdt via de Burgemeester Elsenlaan in plaats van de Huis te Landelaan.

Meer informatie en reisadvies op htm.nl of in de HTM reisapp.