Bij vragen over het project kunt u contact opnemen het projectteam door een mail te sturen naar maanweg@denhaag.nl.

Veelgestelde vragen

  • Waarom wacht de gemeente niet op de komst van de tramverbinding?Het fietspad is tijdelijk en ligt er voor een aantal jaar. In de toekomst gaat er een tram rijden over de Maanweg. En dat betekent dat de straat anders moet worden ingericht. Voor de veiligheid voor het verkeer en de groei van de Binckhorst is het belangrijk om nu een fietspad te maken.

    Meer informatie over de toekomstige tramverbinding: www.binckhorstbereikbaar.nl.

  • Wat is het verschil tussen een voorontwerp (VO) en schetsontwerp (SO)?

Schetsontwerp
Schetsontwerpen laten zien wat er kan. Hierdoor ontstaat een idee van hoe het plan eruitziet en kan komen te zien. Bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden kunnen hun mening daarover geven.

Voorontwerp

Het schetsontwerp wordt met deze informatie aangepast naar een voorontwerp (VO). In dat ontwerp zijn meer details getekend. Bijvoorbeeld: waar komt het fietspad, waar worden parkeerplaatsen weggehaald, enzovoort. Een voorontwerp gaat naar het college van burgemeester en wethouders die het vrijgeven en vaststellen. Bewoners en ondernemers en andere belanghebbenden kunnen ook op dit ontwerp reageren. Maar dit kan alleen in een officiële zienswijze. Zie meer uitleg op de pagina ‘plan’ . Op de pagina ‘planning’ leest u meer over wat er na de inspraakperiode volgt.