De Binckhorst verandert de komende jaren van een industriegebied naar een moderne stadswijk. De Maanweg wordt een belangrijke route om de stad in en uit te gaan. Ook op de fiets. Er is geen fietspad waardoor fietsers en auto’s de rijbaan delen. Dit levert onveilige en onprettige situaties op. Daarom komt er tussen de Binckhorstlaan en het kruispunt Melkwegstraat een vrijliggend fietspad en worden er veilige fietsoversteekplaatsen op de kruispunten gemaakt. Het ontwerp (voorontwerp/VO) is klaar. Laat de gemeente voor 27 april 2024 weten wat u van het ontwerp vindt.

Het ontwerp bekijken

Het ontwerp is bekeken door het college van burgemeester en wethouders. En deze heeft het ontwerp vrijgegeven voor inspraak. Dat betekent dat u het ontwerp nu kunt bekijken. U kunt de ontwerptekening op 3 manieren bekijken:

 1. Via het raadsinformatiesysteem kunt u het collegebesluit (RIS318149) lezen. De ontwerptekening vraagt u op door een e-mail te sturen naar maanweg@denhaag.nl.
 2. Op het stadhuis kunt u het ontwerp op papier bekijken. Locatie: Haags Informatiecentrum in het Atrium op Spui 70, Den Haag.
 3. Tijdens de inloopbijeenkomst kunt u de tekeningen op papier bekijken. De bijeenkomst is op 2 april van 18:00 tot 20.00 uur.
Nieuwe wegindeling Maanweg met een vrijliggend fietspad in 2 richtingen en op elke kruising een fietsoversteek.

Wat verandert er?

De fietsers gaan van de autorijbaan af. Er komt een vrijliggend fietspad in twee richtingen op de Maanweg, van de Binckhorstlaan tot het kruispunt Melkwegstraat. Dit fietspad komt aan de kant van het groen en water. Ook wordt er bij elk kruispunt een veilige fietsoversteek gemaakt. Zoals op de Regulusweg met een oversteek in twee richtingen. Hiervoor moet de weg worden aangepast:

 • Er gaan ongeveer 50 parkeerplaatsen weg aan de groenzijde.
 • In de buurt van snackbar De Maan komen 5 parkeerplaatsen.
 • Er gaat een rijstrook weg.

Ontwerp nieuwe wegindeling kruising Maanweg en Binckhorstlaan met fietsoversteek 

Ontwerp nieuwe wegindeling kruising Maanweg en Regulusweg met fietsoversteek

Waarom past de gemeente de weg aan?

Er is nu geen fietspad waardoor fietsers en auto’s de rijbaan delen. Dit levert onveilige en onprettige situaties op. De Binckhorst verandert de komende jaren van een industriegebied naar een moderne stadswijk. De Maanweg wordt een belangrijke route om de stad in en uit te gaan. Ook op de fiets. Om fietsers veiliger over de Maanweg te laten fietsen, is er een aanpassing nodig  in de weg.

Uw mening geven over het ontwerp

Dit ontwerp is een voorontwerp (VO). Op een voorontwerp kunt u alleen reageren via een officiële reactie. Dat noemen wij een zienswijze. Reageren kan van tot en met 26 april op drie manieren. Geef uw reactie, contactgegevens en het onderwerp ‘zienswijze Maanweg’ door via:

 1. E-mail
  Stuur een e-mail naar maanweg@denhaag.nl Geef in de e-mail aan dat het gaat om ‘Zienswijze Maanweg’.
 2. Post
  Stuur uw reactie per post naar het adres hieronder. Gemeente Den Haag
  t.a.v. het college van burgemeester en wethouders
  t.b.v. Zienswijze Maanweg
  Postbus 12600
  2500 DJ Den Haag
 3. Telefonisch
  U kunt uw zienswijze bespreken met een medewerker van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken. Bel hiervoor naar het secretariaat van DSO/portefeuille projecten. Zij zijn bereikbaar via het telefoonnummer 14 070.

Stel uw vragen tijdens de inloopbijeenkomst

Op 2 april 2024 is er een inloopbijeenkomst. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om u de ontwerptekening te laten zien en uw vragen te beantwoorden.

Datum: 2 april 2024
Tijd: 18.00 tot 20.00 uur
Locatie: Trefpunt Binckhorst, Binckhorstlaan 340

Hoe is de buurt hierbij betrokken?

 • Persoonlijke gesprekken ondernemers
 • Inloopbijeenkomst 23 januari 2023

Heeft u vragen?

Kunt u het antwoord op uw vragen niet vinden? U kunt u vragen stellen tijdens de inloopbijeenkomst. Of contact opnemen met omgevingsmanager Micha van den Oudenhoven via maanweg@denhaag.nl.