De Binckhorst verandert de komende jaren van een industriegebied naar een moderne stadswijk. De Maanweg wordt een belangrijke route om de stad in en uit te gaan. Ook op de fiets. Er is geen fietspad waardoor fietsers en auto’s de rijbaan delen. Dit levert onveilige en onprettige situaties op. Daarom komt er tussen de Binckhorstlaan en het kruispunt Melkwegstraat een vrijliggend fietspad en worden er veilige fietsoversteekplaatsen op de kruispunten gemaakt.

Waarom past de gemeente de weg aan?

Er is nu geen fietspad waardoor fietsers en auto’s de rijbaan delen. Dit levert onveilige en onprettige situaties op. De Binckhorst verandert de komende jaren van een industriegebied naar een moderne stadswijk. De Maanweg wordt een belangrijke route om de stad in en uit te gaan. Ook op de fiets. Om fietsers veiliger over de Maanweg te laten fietsen, is er een aanpassing nodig  in de weg.

Wat verandert er?

De fietsers gaan van de autorijbaan af. Er komt een vrijliggend fietspad in 2 richtingen op de Maanweg, van de Binckhorstlaan tot het kruispunt Melkwegstraat. Dit fietspad komt aan de kant van het groen en water. Ook wordt er bij elk kruispunt een veilige fietsoversteek gemaakt. Zoals op de Regulusweg met een oversteek in twee richtingen. Hiervoor moet de weg worden aangepast:

  • Er gaan ongeveer 50 parkeerplaatsen weg aan de groenzijde.
  • In de buurt van snackbar De Maan komen 5 parkeerplaatsen.
  • Er gaat een rijstrook weg.

Ontwerp nieuwe wegindeling kruising Maanweg en Binckhorstlaan met fietsoversteek 

Ontwerp nieuwe wegindeling kruising Maanweg en Regulusweg met fietsoversteek

Het ontwerp

kunt het ontwerp (voorontwerp) bekijken in het collegebesluit (RIS318149). Omwonenden, ondernemers en andere belanghebbenden konden van 6 maart tot en met 26 april 2024 voor de laatste keer op het ontwerp reageren. Dit kon met een zienswijze.

Nieuwe wegindeling Maanweg met een vrijliggend fietspad in 2 richtingen en op elke kruising een fietsoversteek.

Wat komt er nog?

De gemeente bekijkt de reacties (zienswijzen) op het voorontwerp. De gemeente past het ontwerp aan of houdt het zoals het is. In een antwoord leggen zij de keuze uit. Alle antwoorden worden verzameld in een een document. Dit noemen we de Nota van Beantwoording. Het (gewijzigde) ontwerp en de Nota van Beantwoording worden naar het college gestuurd. Zijn zij akkoord? Dan wordt het ontwerp vastgesteld. Daarna wordt er een definitief ontwerp gemaakt, een aannemer gezocht en de werkzaamheden ingepland.

Heeft u vragen?

Kunt u het antwoord op uw vragen niet vinden? U kunt contact opnemen met omgevingsmanager Micha van den Oudenhoven via maanweg@denhaag.nl.