In de periode van dinsdag 21 tot en met vrijdag 31 mei 2024 werkt gemeente Den Haag aan het Oosteinde in Den Haag. Het asfalt van het Oosteinde vanaf de gemeentegrens met Wateringen bij de Druivenlaan tot aan de Laan van Wateringse Veld is toe aan groot onderhoud. Om te zorgen dat de weg veilig blijft, legt de gemeente Den Haag hier nieuw asfalt aan.

Wat gaat er gebeuren?

Het asfalt van het Oosteinde vanaf de gemeentegrens met Wateringen, inclusief het kruispunt met de Druivenlaan, tot aan de Laan van Wateringse Veld is toe aan groot onderhoud. Daarom legt de gemeente Den Haag hier nieuw asfalt neer. Het werk voert de gemeente in 2 delen uit.

  1. Van dinsdag 21 tot en vrijdag 24 mei 2024 vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats aan de zijkanten van de rijweg. U heeft hier weinig hinder van en verkeer kan blijven rijden.
  2. Van maandag 27 tot en met vrijdag 31 mei 2024 wordt het Oosteinde in Den Haag vanaf de gemeentegrens met Wateringen, inclusief het kruispunt met de Druivenlaan, tot aan de Laan van Wateringse Veld afgesloten. Dan worden de rijbanen geasfalteerd. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van het oude asfalt, aanleggen van detectielussen, asfalteren van de rijbanen en het aanbrengen van nieuwe belijning. De fietspaden krijgen ook een nieuwe laag asfalt.

Werktijden

De werktijden zijn van 7.00 tot 16.00 uur. Als dat nodig is wordt er langer gewerkt om de planning te halen.

Asfalteren

Op dinsdag 28 en donderdag 30 mei wordt het oude asfalt weggehaald en worden de rijbanen opnieuw geasfalteerd. Bewoners en ondernemers in de straat hebben hier geluidsoverlast van.

Waar moet u rekening mee houden

Houd tijdens de afsluiting van het Oosteinde in Den Haag rekening met parkeren en omleidingen.

Parkeren

Tijdens de werkzaamheden zijn de parkeerplaatsen van dit deel van het Oosteinde niet bruikbaar. Parkeert u op eigen terrein, houd er dan rekening mee dat u in de periode van 28 tot en met 31 mei het Oosteinde afgesloten is. Heeft u de auto in deze periode nodig, parkeer uw auto dan ergens anders.

Denk aan uw veiligheid

Werkterreinen zijn gevaarlijke plaatsen. Het is verstandig kinderen te waarschuwen en hen weg te houden van het werkterrein.