Om te zorgen dat het riool goed blijft werken, laat de gemeente de hoofdrioolbuizen regelmatig reinigen en inspecteren. Een deel van de rioolbuis bij de Oude Haagweg heeft onderhoud nodig. Dat kan door een renovatie van de rioolbuizen. Een groot voordeel van de renovatie is dat niet de hele straat opengebroken hoeft te worden.

De planning

  • Op maandag 10 en dinsdag 11 juni voerde aannemer GMB Leidingtechnieken de reiniging en inspectie van de rioolbuizen uit.
  • De rioolrenovatie voeren zij uit van maandag 22 tot en met woensdag 24 juli 2024.

Tijdens de werkzaamheden

Afsluitingen

Om de werkzaamheden veilig uit te voeren worden tijdelijk het fietspad en de parkeervakken van de Oude Haagweg tussen Oud Rozenburglaan en Groen van Prinstererlaan afgesloten in de richting van Loosduinen. Deze heeft de aannemer nodig om materiaal op te slaan. Parkeer uw auto ergens anders in de wijk. Verder wordt de rijbaan van de Groen van Prinstererlaan richting De Savornin Lohmanplein tot de Binnentuinen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Omleidingen

Fietsers en bromfietsers op de Oude Haagweg en Groen van Prinstererlaan moeten omfietsen. Op de Oude Haagweg via de oversteekplaats bij de Walnootstraat oversteken en dan verder via de Oude Haagweg aan de overkant. Op de Groen van Prinstererlaan fietsen naar de oversteekplaats bij de Binnentuinen. Hier oversteken en omkeren en via de Groen van Prinstererlaan terug naar de Oude Haagweg.

Gemotoriseerd verkeer vanaf de Oude Haagweg naar de Groen van Prinstererlaan rijdt om door de Oude Haagweg te volgen, dan via de Lisztstraat, Pisuissestraat, Ockenburghstraat, Laan van Meerdervoort en Groen van Prinstererlaan. Verkeer vanaf de Houtwijklaan en de Oude Haagweg richting de Groen van Prinstererlaan rijdt om via Oude Haagweg, Thorbeckelaan, De Savornin Lohmanplein naar de Groen van Prinstererlaan.

De Oud Rozenburglaan is alleen bereikbaar via de Albardastraat.