De gemeente vervangt het oude asfalt in de Stevinstraat en Neptunusstraat voor stenen klinkers. Deze aanpassing hoort bij een maximale snelheid van 30 kilometer per uur. Omdat de straat toch open gaat word gelijk de huisaansluiting op het hoofdriool vervangen. Zo hoeft de straat maar 1 keer opengebroken te worden.

Waar zijn de werkzaamheden?

De werkzaamheden vinden plaats in 2 delen:

  • Stevinstraat tussen de Nieuwe Parklaan en de D’aumeriestraat – Soetensstraat.
  • Stevinstraat tussen de D’aumeriestraat – Soetensstraat en de Haringkade.

Wat gebeurt er?

  • Het asfalt in de rijbaan wordt opgebroken.
  • De huisaansluiting op het riool en de kolken (voor opvang van hemelwater) worden vervangen.
  • Er komt nieuwe bestrating voor de stoepen en de parkeervakken.
  • De rijweg wordt bestraat met straatbaksteen.

Wilt u de ontwerptekening zien, dan kunt u een e-mail sturen naar: stevinstraat-neptunusstraat@denhaag.nl

Bereikbaarheid woningen en winkels

Alle woningen en bedrijven zijn tijdens de werkzaamheden bereikbaar. De aannemer plaatst loopschotten waar nodig is. Woonzorgcentrum De Thuishaven is via de Havenkade altijd bereikbaar.

Veiligheid

De gemeente doet er alles aan om de veiligheid tijdens de werkzaamheden te garanderen. Toch blijven werkterreinen risicovolle plaatsen. Het is daarom verstandig kinderen hierop te wijzen en weg te houden van het werkterrein. De buurt blijft bereikbaar voor de ambulance, brandweer en politie (hulpdiensten). Waar dit door foutparkeren niet mogelijk is, dan worden de betreffende voertuigen verwijderd.

Nadeelcompensatie voor ondernemers

U kunt compensatie voor omzetverlies aanvragen wanneer uw onderneming erg zwaar getroffen wordt door een herinrichting van de straat. Op www.denhaag.nl/nadeelcompensatie vindt u meer informatie over hoe de regeling werkt, aan welke voorwaarden u moet voldoen en het aanvraagformulier.

Fase 1 is afgerond. Bekijk de video: