Veel kademuren en bruggen in Den Haag staan op houten palen. Een bacterie in het water heeft deze houten palen beschadigd. Daarom vervangt de gemeente de kademuur van Uilebomen en Boomsluiterskade.

Bomen

Bij werk aan een kademuur wil de gemeente zo veel mogelijk bomen houden. Als dat niet mogelijk is, kijkt zij of de bomen tijdelijk een nieuwe plek kunnen krijgen. Soms kan dat niet. Een onafhankelijk bureau onderzoekt of de bomen kunnen blijven staan tijdens de werkzaamheden of dat deze verwijderd moeten worden. Daarbij wordt ook gekeken of verplanten mogelijk is.

Herstraten

De straten Uilebomen en Boomsluiterskade maken onderdeel uit van de Haagse grachtenring. De gemeente knapt de straat op met nieuwe materialen. Zo krijgt de straat dezelfde uitstraling als de andere grachten.

Nieuwe riolering

Het riool op de Boomsluiterskade, tussen de Pletterijkade en de Pletterijstraat, wordt vervangen. De riolering onder de andere straten is nieuwer en kan nog even mee.

Vervangen houten voetgangersbrug

De huidige voetgangersbrug is te smal en te laag voor rondvaartboten. Daarom wordt de brug vervangen en de doorvaart verbeterd.