Den Haag groeit. Het aantal inwoners neemt toe en de stad verwelkomt steeds meer bezoekers en bedrijven. Om te zorgen dat Den Haag goed bereikbaar blijft, heeft de Utrechtsebaan (A12) een grote onderhoudsbeurt nodig.

Utrechtsebaan vernieuwd

De Utrechtsebaan (A12) is tussen op- en afrit 1 Den Haag-Centrum (de kruising met de Zuid Hollandlaan, S101/N44) en op- en afrit 3 Bezuidenhout vernieuwd. Het asfalt op dit deel van de Utrechtsebaan is aangelegd op een betonnen ondergrond. Deze ondergrond was zo’n 50 jaar oud en begon slecht te worden. De gemeente heeft in de 1e helft van 2022 het beton gerepareerd en het asfalt vervangen. Ook de wanden en verkeerssystemen zijn vervangen. De weg kan nu weer tientallen jaren mee.

Wel zijn er een aantal restpunten die nog uitgevoerd worden. Op dit moment word er een zogenoemde calamiteitendoorsteek (CADO) gemaakt. Een CADO is een opening in de vangrail. Deze opening kan gebruikt worden door nood- en hulpdiensten. In het geval van nood kunnen zij dan snel van de ene naar de andere rijbaan oversteken.

Bekijk de video over de renovatie van de Utrechtsebaan: