De gemeente voert in 2024 werkzaamheden uit aan de pompkelders en riolering van de Utrechtsebaan. Kijk voor omleidingen op de pagina Utrechtsebaan(a12): omleidingen

Reparatie pompkelders

Tijdens de renovatie van de Utrechtsebaan in 2022 zijn twee pompkelders beschadigd. Deze pompkelders zorgen ervoor dat regenwater wordt afgevoerd. De kelders zijn destijds met een tijdelijke oplossing hersteld en nu is het noodzaak om dit volledig herstel uit te voeren. Deze werkzaamheden voert de gemeente uit van zondag 7 januari tot en met zaterdag 3 februari 2024.

Nachtwerkzaamheden

Er vinden ook nachtwerkzaamheden aan de Utrechtsebaan plaats bij toerit 2. Dit werk wordt uitgevoerd tussen 20.00 en 07.00 uur op:
• Maandag 8 januari tot en met zaterdag 13 januari 2024
• Woensdag 30 januari tot en met zaterdag 3 februari 2024

Renovatie riool

Bij toerit 3 moet een gedeelte van het riool vernieuwd worden. Hiervoor is het nodig om eerst de staat van het riool te bekijken. Dit wordt in de nacht van 13 op 14 december uitgevoerd. Daarna wordt het riool gerenoveerd door een nieuwe kunststof buis aan te brengen in het bestaande riool. Het is dan niet nodig om het nieuwe asfalt open te breken. Deze werkzaamheden voert de gemeente uit van vrijdag 16 tot en met maandag 19 februari 2024.

Overlast bouwwerkzaamheden

Werkzaamheden gaan altijd samen met hinder, zoals geluidshinder of verkeershinder. Dit vraagt om geduld en flexibiliteit van omwonenden. De gemeente en de aannemers proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken. Door onvoorziene omstandigheden (bijvoorbeeld door slecht weer of door obstakels in de weg) is het mogelijk dat er ook in het weekend of in andere nachten werkzaamheden plaatsvinden.

Asfalt vervangen

De Utrechtsebaan (A12) is vernieuwd tussen op- en afrit 1 Den Haag-Centrum (de kruising met de Zuid Hollandlaan, S101/N44) en op- en afrit 3 Bezuidenhout. Het asfalt op dit deel van de Utrechtsebaan is aangelegd op een betonnen ondergrond. Deze ondergrond was zo’n 50 jaar oud en begon slecht te worden. De gemeente heeft in de 1e helft van 2022 het beton gerepareerd en het asfalt vervangen. Ook de wanden en verkeerssystemen zijn gerepareerd. De weg kan nu weer tientallen jaren mee.

Hoogtepunten

12.500 ton asfalt verwijderd
16.000 ton nieuw asfalt aangebracht
15 km nieuwe markering/belijning aangebracht