De gemeente werkt samen met bewoners en ondernemers aan een nieuw ontwerp om de Van Musschenbroekstraat en het Lorentzplein veiliger, groener en mooier te maken.  De wensen van bewoners zijn, voor zover mogelijk, meegenomen in het eerste ontwerp voor de herinrichting van de Van Musschenbroekstraat. Het ontwerp is 24 oktober 2023 tijdens een bewonersoverleg in stadsdeelkantoor Laak gepresenteerd. In dit ontwerp staan een aantal verbeterpunten.

Veiliger, groener en mooier

De verbeterpunten gaan over een nieuwe en veilige inrichting van de straat met meer groen en plekken om te zitten. Maar ook over maatregelen om hitte door veel stenen op te lossen. Daarnaast krijgen de Van Musschenbroekstraat en het Pasteurplein een nieuw riool. De herinrichting start rond maart 2026.

Van Musschenbroekstraat

De weg in de Van Musschenbroekstraat wordt smaller. Zo komt er meer ruimte voor groen, fietsers en voetgangers. Aan beide kanten van de weg komen parkeerplaatsen. Er komen bredere fietspaden met rood asfalt. Tussen het fietspad en de parkeerplaatsen komen struiken en bomen. Ook worden hier fietsbeugels geplaatst. En de fietsoversteek bij de Rijswijkseweg wordt verbeterd.

Lorentzplein

Op het Lorentzplein komt extra groen op de koppen van de woonblokken. In deze groene vakken komen onder andere fietsbeugels en bankjes. Door de parkeerplaatsen in de lengte te maken in plaats van schuin, komt er ruimte voor extra groen in het winkelgebied.

Pasteurplein

Het Pasteurplein wordt groter met ruimte voor meer groen. U kunt dan alleen nog tussen de Pasteurstraat en de Ingenhouszstraat doorlopen.