In de ondergrondse leidingen van het Haagse warmtenet zijn onderdelen aan vervanging toe. Eneco vervangt een van deze onderdelen op de Bezuidenhoutseweg ter hoogte van het Centraal Station tussen maandag 15 juli en vrijdag 26 juli 2024. Als gevolg van dit werk is een gedeelte van de Koningstunnel afgesloten en is het niet mogelijk om vanuit de tunnel op de Bezuidenhoutseweg te komen.

In Den Haag ligt een warmtenet met hoge temperaturen (>100 C) om de huizen van bewoners van de stad mee te verwarmen. Als aan dat net wordt gewerkt, kan de verwarming niet aan. Om te voorkomen dat bewoners deze winter in de kou zitten, moet Eneco nu deze onderdelen aan het warmtenet vervangen. De onderdelen die Eneco gaat vervangen, zijn afsluiters. Afsluiters zorgen ervoor dat, bij schade of lekkage, het net gedeeltelijk kan worden afgesloten. Zo kan er aan de leidingen worden gewerkt, zonder dat het hele warmtenet leegloopt.

Omleidingen

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren worden de rijbaan op de Bezuidenhoutseweg tussen de Rijnstraat en de Prinses Irenestraat (stad-uit) afgesloten. Doorgaand verkeer wordt omgeleid.

Verkeer vanuit Centrum wordt omgeleid via de verbinding Prinsessegracht-Koningskade-Benoordenhoutseweg-Boslaan. Verkeer vanuit de Lekstraat / Centraal Station kan niet door de uitgaande tunnelbuis richting de Prins Clauslaan en wordt aan het einde van de Koningstunnel opgevangen en omgeleid via de Koningskade-Benoordenhoutseweg-Boslaan.

Woningen, bedrijven en winkels blijven bereikbaar

Meer informatie

Hoe de gemeente de Koningstunnel openhoudt ondanks werkzaamheden 

 

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
  • Tijdelijk geen fietsen parkeren op Spuiplein

    Rondom het stadhuis wordt natuursteen gelegd en het Spuiplein wordt ingericht. Door dit werk is er op het Spuiplein tijdelijk […]

    Lees verder
  • Werkzaamheden aan tramsporen tram 1 en 9

    HTM laat vanaf maandag 14 oktober tot en met zondag 15 december 2024 werkzaamheden uitvoeren op het tracé van de […]

    Lees verder
  • Schoolstraten nieuwe stijl voor een veilige schoolomgeving

    Het is vaak erg druk rondom scholen tijdens de start en het einde van de schooldag. Veel ouders brengen hun […]

    Lees verder