Op maandag 12 augustus 2024 is de finish van de 1e etappe van de Tour de France Femmes 2024 in Den Haag. De Tour de France Femmes is de grootste wielerronde voor vrouwen van de wereld.

Iedereen is welkom om langs de route te komen kijken en rensters aan te moedigen. Langs het parcours, bij de finish op Kijkduin of om mee te doen tijdens het Fietsfestival in het Zuiderpark. Meer informatie hierover op denhaag.nl/fietsfestival.

Let op: De voorspellingen voor maandag 12 augustus geven aan dat het heel warm zal zijn. De gemeente adviseert om voldoende water mee te nemen. U in te smeren met zonnebrandcrème. En een pet of hoed te dragen.

Bereikbaarheid

Wegen langs de route worden tussen 13.30 uur en 17.00 uur korte tijd afgesloten. Lopend, fietsend of met het openbaar vervoer blijft de hele stad goed bereikbaar.

Bereikbaarheid Kijkduin

De finish, de huldiging op Kijkduin en alles eromheen is gratis te bezoeken. Hieronder leest u meer over de bereikbaarheid van Kijkduin op de dag van de Tour de France Femmes in Den Haag.

Fiets, deelfiets, privé- of deelscooter

In Kijkduin is een aantal extra gratis en bewaakte, en ook onbewaakte stallingen, voor uw fiets of scooter te vinden. Voor deelscooters zijn er eigen stallingsplaatsen, te vinden in de app van de aanbieders (Felyx, Go Sharing en Check). Deelfietsen kunt u parkeren in de gratis fietsenstallingen.

Locaties gratis stallingen op Kijkduin

  • De nieuwe fietsenstalling die een paar maanden geleden is geopend wordt uiteraard gebruikt. Onder het Deltaplein op Kijkduin is plek voor 400 fietsen. U kunt uw tweewieler er gratis neerzetten. Verder zijn er openbare toiletten, ook voor invaliden, en u kunt hier een strandrolstoel huren.
  • De fietsenstalling aan het Zandmotorpad bij Strandslag 2 is ook een goede optie om uw fiets te parkeren op deze dag.
  • Er komen pop-up fietsenstallingen op de locaties: Zandvoortselaan (parkeerterrein), Busstation Kijkduin en de grasstrip bij de Ockenburghtraat.
    Probeer gebruik te maken van deze stallingen, zodat we zo min mogelijk overlast veroorzaken richting het strand op Kijkduin en zodat iedereen de finish goed kan bekijken.

Openbaar vervoer naar finishplaats Kijkduin

  • Vanaf station Den Haag CS is Kijkduin bereikbaar met:
    – Bus 24: Halte Muurbloemweg (het busstation op Kijkduin is dicht). Vanaf halte Muurbloem weg is het ongeveer 15 minuten lopen.
    – Tram 3: Halte Heliotrooplaan (circa 15 minuten lopen vanaf de Heliotrooplaan)
  • Vanaf station Den Haag HS is Kijkduin bereikbaar met:
    Bus 26 of Tram 12 in combinatie met Bus 24 (zie hierboven)
  • Kijk voor alle actuele reisinformatie op htm.nl. De reisplanner houdt rekening met alle afsluitingen.

Met de auto naar finishplaats Kijkduin

Komt u toch met de auto? Parkeer dan uw auto aan de rand van de stad en reis verder met openbaar vervoer naar Kijkduin. Rondom de finishlocatie kunt u niet parkeren. De parkeergarages en parkeerterreinen in Kijkduin zijn dicht.

Minder validen

Parkeren met een gehandicapten-parkeerkaart kan dichtbij de finishplaats. Tot maximaal 60 minuten voor de rensters uit, zijn de parkeerplekken bereikbaar. Naar verwachting zal dit tot 14.30 uur zijn. U moet via de Laan van Meerdervoort naar de Kijkduinsestraat rijden Vanuit de Laan van Meerdervoort laten de verkeersbegeleiders u door als u uw gehandicapten-parkeerkaart laat zien. Bij de kruising met de Narcislaan begeleidt een verkeersregelaar u naar de parkeerplaats.

Overige Bereikbaarheid

Het evenement heeft wel wat invloed op de bereikbaarheid van de stad. Tussen 13.30 uur en 17.00 uur zijn de straten op en kruisend met de route naar schatting een half uur afgesloten voor autoverkeer.

Ook met openbaar vervoer zijn sommige locaties in Den Haag minder goed bereikbaar tussen 13:00 uur en 16:00 uur:

Haga Ziekenhuis Den Haag / Leyenburg

  • Tram 2: Rijdt tot de kruising Oude Haagweg/Thorbeckelaan.
  • RandstadRail 4: Aangepaste route vanaf halte De La Reyweg. Vanaf deze halte rijdt RandstadRail 4 tot de kruising Oude Haagweg/Thorbeckelaan.
  • Tram 6: Aangepaste route vanaf halte Grote Markt. Vanaf deze halte rijdt Tram 6 tot de kruising Oude Haagweg/Thorbeckelaan.

Vanaf halte Thorbeckelaan is de loopafstand naar het ziekenhuis 10 minuten. Ook is er een speciale pendeldienst vanaf halte Thorbeckelaan naar het HagaZiekenhuis Den Haag.

Ziekenhuis HMC Westeinde

Bereikbaar met Tram 2, RandstadRail 3 en 4 en Tram 6.

Haagse Markt

  • De Haagse Markt is tussen 13.00 uur en 16.00 uur niet bereikbaar met Tram 6, Tram 11 en Bus 25.
  • Tram 12 rijdt minder vaak tussen 13.00 en 16.00 uur.

Alternatieven:

  • Tram 9: Uitstappen bij halte Wouwermanstraat, vanaf hier is het ongeveer 15 minuten lopen.
  • Tram 2, RandstadRail 4 of Tram 6: Uitstappen bij halt Monstersestraat, vanaf hier is het ongeveer 11 minuten lopen.

Zuiderpark Winkelcentrum Leyweg

  • Tram 9: Rijdt de hele dag de normale dienstregeling

Kijk voor actuele reisinformatie op 12 augustus op htm.nl. Via htm.nl of 9292.nl zal de reisplanner rekening houden met de afsluitingen vanwege de etappe.

Op Holland Spoor en Centraal station staan city hosts om ook te helpen met de beste route op die dag.

Vraag het chatbot Mell

Heeft u toch nog vragen over uw route op 12 augustus, gebruik dan chatbot Mell.
• Telefoonnummer: 06-57952493
• Website: https://wa.me/message/C3UDLIGHGAKXE1

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
  • Prinsjesdag 2024 bereikbaarheid binnenstad

    Op dinsdag 17 september 2024 is het Prinsjesdag: de opening van het nieuwe parlementaire jaar. Vanwege de route van de […]

    Lees verder
  • Afrit 2 Centrum afgesloten vanwege bouw ANWB-kantoor 

    Afgelopen juli is de ANWB begonnen met de bouw van het nieuwe kantoor, op de hoek Juliana van Stolberglaan – […]

    Lees verder
  • De scholen zijn begonnen: let op in het verkeer

     De scholen zijn weer begonnen en daarom vraagt de gemeente iedereen alert te zijn in het verkeer Met de start […]

    Lees verder