Op zondag 10 maart 2024 wordt de 48e City-Pier-City Loop gehouden. Dit grootste hardloopevenement van Den Haag trekt tienduizenden toeschouwers. Daarom zijn tijdens de loop delen van de stad minder goed bereikbaar. Daarnaast is er dit weekend geen treinverkeer op het Centraal Station vanwege werkzaamheden van ProRail.

De City-Pier-City Loop heet officieel de NN CPC Loop Den Haag. Naast de halve marathon zijn er loopafstanden van 1 km, 2,5 km, 5 km en 10 km. Met duizenden kinderen van bijna 100 scholen is het evenement ook de grootste scholenloop van Nederland. Het evenement begint op zondag 10 maart om 9.15 uur en is rond 18.00 uur afgelopen. Het evenemententerrein, inclusief start en finish, bevindt zich op en rondom het Malieveld. Op het parcours van de halve marathon is een wijziging: er wordt niet over de van Boetzelaerlaan gelopen maar over de Houtrustweg en Westduinweg (zie parcourskaart op de website).

Openbaar vervoer

  • Prorail werkt aan het Centraal Station, daarom is er in het weekend van 9 en 10 maart 2024 geen treinverkeer mogelijk van en naar Den Haag Centraal. NS zet alternatief vervoer in. Volg de borden.
  • De HTM maakt ruimte voor de CPC Loop: de tramlijnen rond het Malieveld rijden aan het begin van de dag al niet meer. Sommige bussen en trams rijden een andere route. Kijk op de website van HTM voor actuele reisinformatie.

Parkeren

Parkeer uw auto langs de randen van de stad in één van de P+R locaties. De garage onder het Malieveld is niet bereikbaar op de dag van de NN CPC Loop Den Haag.

Bereikbaarheid

Tijdens de 10 kilometerloop en de halve marathon wordt steeds een deel van de route tijdelijk afgesloten. De route loopt door een groot deel van Den Haag. Door o.a. Scheveningen, Segbroek en het Centrum. Voor de veiligheid van alle deelnemers, supporters en bewoners wordt het verkeer omgeleid. Zodra alle lopers voorbij zijn, wordt de afsluiting verwijderd.

Dit geldt alleen niet voor de Koningskade:

Het deel van de Koningskade tussen de Javastraat en de Zuid-Hollandlaan is afgesloten tussen 5.00 uur en 18.00 uur.
Het deel van de Koningskade tussen de Zuid-Hollandlaan en de Bosbrug is afgesloten tussen 5.00 uur en 19.00 uur.

Koningstunnel afgesloten

De Koningstunnel is tussen 5.00 uur en 18.00 uur afgesloten in de richting van de Koningskade en de Bezuidenhoutseweg. Vanaf het Voorhout kan men nog wel rechtsaf de tunnel in richting de Lekstraat/Binckhorst.

Omleidingen

Verkeer wordt op verschillende manieren omgeleid, borden geven de omleidingen aan:

  • via de Binckhorstlaan – Mercuriusweg – Neherkade – Calandstraat, Vaillantlaan;
  • via de Lekstraat – Weteringkade – richting Rijswijkseplein;
  • vanaf de Lekstraat linksaf richting Schedeldoekshaven.

Op de Zuid-Hollandlaan en de Raamweg, in de richting van Scheveningen, is beperkt verkeer de hele dag mogelijk. Houd er rekening mee dat het druk kan zijn.

Woont u in Den Haag en gaat u zelf met de auto op pad? Doe dit dan voor 10.00 uur of na 17.00 uur. Of kies voor ander vervoer.

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar NN CPC Loop Den Haag.

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
  • Rijkswaterstaat werkt aan de Sijtwendetunnel

    Rijkswaterstaat vervangt tussen 4 februari en 18 mei 2024 de verlichting in de Sijtwendetunnel (N14) in Leidschendam-Voorburg. Om de tunnel […]

    Lees verder
  • Festival The Life I Live en Koningsdag: kom met fiets of openbaar vervoer 

    Tijdens koningsnacht is de Haagse binnenstad vol muziek en spelen er bands op verschillende podia. Op Koningsdag is het druk […]

    Lees verder
  • Centrum: Eneco werkt aan warmtenet

    In de stadsdelen Centrum en Haagse Hout gaat Eneco in meerdere straten werken aan het warmtenet. Daarvoor moeten er straten […]

    Lees verder