Na 2 jaar van werkzaamheden is op 22 maart het Piet Heinplein weer open voor verkeer. Autoverkeer kan weer doorrijden over de Anna Paulownastraat en naar de Elandstraat. Vaartuigen kunnen aanmeren voor een bezoek. Voetgangers kunnen via het mooi ingerichte plein makkelijk naar de winkels, koffietenten en restaurants lopen op het Piet Heinplein en de Piet Heinstraat.

Bij de herinrichting van het Piet Heinplein verving de gemeente de kademuren en bruggen rondom het Piet Heinplein. Ook verdween na 100 jaar de overkapping over de gracht, zodat het weer zichtbaar is en het water meer de ruimte heeft. Het plein is opnieuw ingericht met historische elementen zoals klassieke lantaarnpalen en een gietijzeren hek langs de kade. Het Piet Heinplein is nu een heerlijke plek om te ontspannen.

Vervangen bruggen en kademuren

Veel van de oude kademuren en bruggen in Den Haag steunen op een houten fundering. Deze fundering is op veel plaatsen aangetast door een bacterie. De gemeente Den Haag vervangt daarom de bruggen en kademuren in de stad. In 2 jaar tijd verving de gemeente de Anna Paulownabrug, Elandbrug en kademuren rondom het Piet Heinplein.

Feestelijke opening van het Piet Heinplein

Volgende maand opent de gemeente samen met de aannemer en bewoners en ondernemers uit het Zeeheldenkwartier het plein op een feestelijke wijze.

Lees meer over de werkzaamheden in het artikel: Teruggrijpen op het verleden als voorbereiding op de toekomst

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
 • De Koningstunnel in Den Haag. Op de achtergrond zie je het centraal station. De bovenkant van de tunnel is bedekt met gras en bomen. De tunnel bestaat ui twee rijstroken in beide richtingen gescheiden door een verhoging waar lantaarnpalen staan.

  Gedeelte Koningstunnel afgesloten van 15 tot 26 juli

  In de ondergrondse leidingen van het Haagse warmtenet zijn onderdelen aan vervanging toe. Eneco vervangt een van deze onderdelen op […]

  Lees verder
 • Minder treinen in juli 2024

  ProRail werkt aan het spooremplacement van Den Haag Centraal. Daarom is er een aangepaste dienstregeling tussen 13 en 27 juli […]

  Lees verder
 • Weekendafsluiting Wippolderlaan

  Van vrijdagavond 5 juli 22.00 uur tot maandagochtend 8 juli 04.00 uur sluit de provincie de N211 Wippolderlaan af tussen […]

  Lees verder