Na 2 jaar van werkzaamheden is op 22 maart het Piet Heinplein weer open voor verkeer. Autoverkeer kan weer doorrijden over de Anna Paulownastraat en naar de Elandstraat. Vaartuigen kunnen aanmeren voor een bezoek. Voetgangers kunnen via het mooi ingerichte plein makkelijk naar de winkels, koffietenten en restaurants lopen op het Piet Heinplein en de Piet Heinstraat.

Bij de herinrichting van het Piet Heinplein verving de gemeente de kademuren en bruggen rondom het Piet Heinplein. Ook verdween na 100 jaar de overkapping over de gracht, zodat het weer zichtbaar is en het water meer de ruimte heeft. Het plein is opnieuw ingericht met historische elementen zoals klassieke lantaarnpalen en een gietijzeren hek langs de kade. Het Piet Heinplein is nu een heerlijke plek om te ontspannen.

Vervangen bruggen en kademuren

Veel van de oude kademuren en bruggen in Den Haag steunen op een houten fundering. Deze fundering is op veel plaatsen aangetast door een bacterie. De gemeente Den Haag vervangt daarom de bruggen en kademuren in de stad. In 2 jaar tijd verving de gemeente de Anna Paulownabrug, Elandbrug en kademuren rondom het Piet Heinplein.

Feestelijke opening van het Piet Heinplein

Volgende maand opent de gemeente samen met de aannemer en bewoners en ondernemers uit het Zeeheldenkwartier het plein op een feestelijke wijze.

Lees meer over de werkzaamheden in het artikel: Teruggrijpen op het verleden als voorbereiding op de toekomst

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
 • Gemeente vervangt verkeerscamera’s

  De verkeerscamera’s bij de Haagse verkeerslichten zijn aan het einde van hun gebruiksduur. Daarom vervangt de gemeente in de hele […]

  Lees verder
 • Prorail werkt aan het spoor tussen Gouda en Den Haag Ypenburg

  ProRail werkt van zaterdag 13 april tot en met zondag 21 april 2024 aan het spoor tussen Gouda en Den […]

  Lees verder
 • Eerste weekend van april: drukte op de weg

  In het weekend van 6 en 7 april 2024 verwacht de gemeente dat het druk wordt op wegen in en […]

  Lees verder