Vanaf maart 2024 werkt de gemeente Den Haag op en rond de Pletterijkade. De gemeente vervangt de kademuur en de riolering. Ook de riolering in een aantal zijstraten wordt vervangen. Daarna richt de gemeente de straten weer netjes in en krijgt het Rijswijkseplein een nieuwe inrichting met een fietsersoversteek in 2 richtingen. 

De kademuur van de Pletterijkade staat op houten palen. Door een bacterie in het water zijn de houten palen beschadigd. Om te voorkomen dat de muur verzakt, wordt de kademuur vervangen. De kademuur kan daarna weer 100 jaar mee! 

Het vervangen van de kade is onderdeel van een programma om Haagse kademuren, bruggen, tunnels en viaducten op orde te houden. Al deze bouwwerken worden kunstwerken genoemd. Het programma heet daarom Meerjarenprogramma Kunstwerken. 

Riolering is aan vervanging toe

Een goed riool is belangrijk voor de volksgezondheid en zorgt ervoor dat de straat niet onder water staat bij een regenbui. De gemeente onderhoudt het riool daarom goed. Omdat de riolering op de Pletterijkade en in een aantal zijstraten oud is, wordt deze vervangen.  

Nieuwe fietsersoversteek op Rijswijkseplein 

De gemeente werkt aan logische doorgaande fietsroutes. 1 van deze fietsroutes loopt over de Pletterijkade en het Rijwijkseplein. Om hier ook in de toekomst veilig, snel en prettig te kunnen fietsen, wil de gemeente de straat en het plein een hele nieuwe inrichting geven. Met meer ruimte voor fietsers, voetgangers en groen. Aan de plannen daarvoor wordt nu nog gewerkt.  

Bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden 

Door de verschillende werkzaamheden te combineren hoeft de straat maar één keer open. Dit zorgt voor minder overlast. De werkzaamheden duren ruim 2 jaar. Tijdens de werkzaamheden is de Pletterijkade afgesloten voor auto- en fietsverkeer. Doorgaand autoverkeer wordt omgeleid via de Lekstraat (S100) en de Schedeldoekshaven/Ammunitiehaven. Fietser worden omgeleid via de Pletterijstraat. Voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de stoep. 

 Wees welkom op de informatiemarkt  

Tijdens de informatiemarkt vertellen aannemer Dura Vermeer en het projectteam Pletterijkade meer over het werk. Zij gaan graag met bezoekers in gesprek. Bijvoorbeeld over de planning, de hinder van de werkzaamheden of de bereikbaarheid. Iedereen is welkom.  

Datum: dinsdag 12 december 2023 

Tijd: 17.00 – 19.30 uur 

Locatie: O3, Zaanstraat 25 

Er wordt geen presentatie gegeven. U kunt op elk moment binnenlopen. Aanmelden wordt gewaardeerd. Stuur een e-mail naar pletterijkade@denhaag.nl 

 Meer weten?

Wilt u  meer weten over het project? Kom vooral naar de informatiemarkt op 12 december 2023 of bekijk de projectpagina denhaag.nl/pletterijkade 

Bewoners en ondernemers in de buurt van het werk ontvangen deze week een nieuwsbrief over het werk per post.  

In de nieuwe kademuur komt een verlaagd gedeelte met bankjes.

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
 • Veteranendag 2024: bereikbaarheid binnenstad

  Op zaterdag 29 juni 2024 is het Nederlandse Veteranendag. Een groot deel van de Haagse binnenstad is dan afgesloten voor […]

  Lees verder
 • Extra drukte in augustus vanwege de Tour de France Femmes

  Den Haag is de finishstad van de eerste etappe Rotterdam – Den Haag van de Tour de France Femmes 2024. […]

  Lees verder
 • Kom naar de Dag van de Bouw!

  Op zaterdag 8 juni is het weer ‘Dag van de bouw’.  Op die dag zijn verschillende bouwplaatsen open voor publiek. […]

  Lees verder