In de Schilderswijk voert de gemeente op meerdere plekken groot onderhoud uit. Onderdeel daarvan is dat op maandag 1 mei 2023 de werkzaamheden aan de Vaillantlaan beginnen. Hier komt een nieuwe laag asfalt op de rijbanen. De straat is daarom tot het einde van de maand mei in beide richtingen afgesloten voor verkeer.

De rijbanen van de Vaillantlaan krijgen een nieuwe laag asfalt. Ook renoveert de gemeente in en rondom de Wouwermanstraat het riool. Tijdens het werk zijn straten voor het verkeer afgesloten. Voor automobilisten en fietsers zijn er omleidingen. Voetgangers kunnen veilig langs het werk lopen.

Welke werkzaamheden voert de gemeente uit?

Het riool van de Wouwermanstraat is oud. Deze werkzaamheden vinden plaats aan de Wouwermanstraat, een gedeelte van de Parallelweg en bij het kruispunt met de Vaillantlaan en de Hoefkade. In het bestaande riool legt de gemeente een nieuwe buis aan. Zo hoeft de straat niet helemaal open. En is het werk sneller klaar. Wel is het nodig om de straten af te sluiten voor het verkeer.

Het asfalt van de Vaillantlaan is in slechte staat. Deze werkzaamheden vinden plaats aan de Vaillantlaan tussen de Parallelweg en de Van der Vennestraat. Er komt nieuw asfalt in beide rijrichtingen.

Wat is groot onderhoud?

De gemeente is verantwoordelijk voor het onderhoud van de openbare weg. Het gaat hierbij om alle openbare wegen, zoals straten, fietspaden, voetpaden, pleinen en parkeerplaatsen. De openbare weg bestaat uit een stenen bestrating met klinkers en stoeptegels en gesloten of asfalt. Deze wegen hebben onderhoud nodig. Bij groot onderhoud brengt de gemeente de bestaande situatie weer terug. De gemeente doet dit zodat wegen veilig, toegankelijk en comfortabel blijven.

1. Veiligheid
In de openbare ruimte moet iedereen zich kunnen bewegen zonder gevaar. Door scheefliggende tegels, kuilen in de wegen en gescheurd asfalt kunnen verkeersdeelnemers zoals voetgangers, (snor/brom-) fietsers en automobilisten, persoonlijk letsel oplopen. Daarom houdt de gemeente wegen veilig en goed begaanbaar.

2. Toegankelijkheid
In de openbare ruimte moet iedereen zich kunnen bewegen, ook de verkeersdeelnemers die wat ouder zijn, slechtziend of blind zijn, of die met een rolstoel of kinderwagen op straat gaan. Daarom zorgt de gemeente dat verkeer op een comfortabele en veilige manier de weg gebruikt.

3. Comfortabel
Goed en tijdig onderhoud van wegen helpt de stad bereikbaar te houden. Zo ontstaat een veilige en vlotte doorstroming van het verkeer nu en in de toekomst. Wegen zijn belangrijk voor bedrijven in de stad. Tijdig onderhoud vermindert de kans op onverwachte noodreparaties.

Meer informatie over de werkzaamheden in de Schilderswijk vindt u op Werkzaamheden Schilderswijk

 

 

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
 • Veteranendag 2024: bereikbaarheid binnenstad

  Op zaterdag 29 juni 2024 is het Nederlandse Veteranendag. Een groot deel van de Haagse binnenstad is dan afgesloten voor […]

  Lees verder
 • Extra drukte in augustus vanwege de Tour de France Femmes

  Den Haag is de finishstad van de eerste etappe Rotterdam – Den Haag van de Tour de France Femmes 2024. […]

  Lees verder
 • Kom naar de Dag van de Bouw!

  Op zaterdag 8 juni is het weer ‘Dag van de bouw’.  Op die dag zijn verschillende bouwplaatsen open voor publiek. […]

  Lees verder