Het vervangen van de kademuur van de Houtzagerssingel is begonnen. De aannemer heeft bouwhekken geplaatst op de plek waar gewerkt wordt. Een deel van de straat is hierdoor afgesloten. Het verkeer wordt met gele borden omgeleid.

Het werk aan de kademuren gaat een aantal jaar duren. Het vervangen van de kademuur is nodig omdat de kademuur op een houten fundering staat. Die fundering is beschadigd door een bacterie in het water. De houten palen onder de kademuur worden daarom vervangen door een betonnen fundering. Daarna wordt er gewerkt aan de riolering in de straat.

Nieuwe bestrating

Na het werk aan de riolering komt nieuwe bestrating terug. Ook komt er meer groen en komen er nieuwe bomen en bankjes langs het water. Bij de Paulus Potterstraat komt een verlaging in de kademuur. Rondvaartboten kunnen hier aanmeren en hun passagiers in of uit laten stappen.

Planning

Het is de bedoeling dat alle werkzaamheden klaar zijn in de zomer van 2026. Het werk wordt in delen uitgevoerd. Kijk voor de fases op Houtzagerssingel: planning – Bereikbaarheid Den Haag

Meer informatie

Kijk voor informatie over de werkzaamheden op: Houtzagerssingel: werkzaamheden – Bereikbaarheid Den Haag

Om op de hoogte te blijven op: Houtzagerssingel: contact – Bereikbaarheid Den Haag

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
 • Gemeente vervangt verkeerscamera’s

  De verkeerscamera’s bij de Haagse verkeerslichten zijn aan het einde van hun gebruiksduur. Daarom vervangt de gemeente in de hele […]

  Lees verder
 • Prorail werkt aan het spoor tussen Gouda en Den Haag Ypenburg

  ProRail werkt van zaterdag 13 april tot en met zondag 21 april 2024 aan het spoor tussen Gouda en Den […]

  Lees verder
 • Eerste weekend van april: drukte op de weg

  In het weekend van 6 en 7 april 2024 verwacht de gemeente dat het druk wordt op wegen in en […]

  Lees verder