De komende 2 jaar werkt de gemeente Den Haag op en rond de Pletterijkade. De kademuur is in slechte staat en moet vervangen worden. Om overlast voor omwonenden en weggebruikers in de komende jaren te beperken, laat de gemeente ook gelijk het riool vervangen en ook wordt de straat opnieuw ingericht. De verwachting is dat het werk in het voorjaar van 2026 klaar is.

De gemeente vervangt de kademuur, zodat deze voor de komende 100 jaar weer veilig is. De nieuwe kademuur krijgt dezelfde uitstraling als de huidige kademuur en er komt een verlaagd gedeelte met bankjes, zodat bezoekers en bewoners van de stad hier fijn kunnen zitten. Omdat het riool ook aan vervangen toe is, wordt het riool gelijk vervangen. Aansluitend laat de gemeente de straat netjes inrichten en komen er nieuwe bomen terug. Verder komt er op het Rijswijkseplein een fietspad in 2 richtingen. Op die manier ontstaat een veiligere verkeerssituatie voor fietsers. Door deze werkzaamheden te combineren voorkomt de gemeente dat de straat binnen enkele jaren weer afgesloten moet worden.

Vervangen riool in een aantal zijstraten

In het voorjaar en de zomer van 2024 laat de gemeente ook gelijk het riool in de Gouwestraat, Mijdrechtstraat en Vechtstraat vervangen. Dit werk duurt enkele maanden.

Pletterijkade 2 jaar dicht voor doorgaand verkeer

Tijdens alle werkzaamheden is de Pletterijkade afgesloten voor doorgaand verkeer. Doorgaand autoverkeer wordt omgeleid via de Lekstraat. Fietsers worden omgeleid via de Pletterijstraat. Voetgangers kunnen langs het werk lopen.

De wijk blijft zo goed mogelijk bereikbaar

Het werk wordt in fases uitgevoerd. De Pletterijkade blijft de hele periode afgesloten voor doorgaand verkeer. Bestemmingsverkeer wordt op verschillende manieren omgeleid. De gemeente en aannemer houden de bewoners en ondernemers hiervan op de hoogte. De actuele omleidingsroutes voor bestemmingsverkeer staan ook in de BouwApp bij het project ‘Pletterijkade Den Haag’ en op de website: denhaag.nl/pletterijkade

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
 • Gemeente vervangt verkeerscamera’s

  De verkeerscamera’s bij de Haagse verkeerslichten zijn aan het einde van hun gebruiksduur. Daarom vervangt de gemeente in de hele […]

  Lees verder
 • Prorail werkt aan het spoor tussen Gouda en Den Haag Ypenburg

  ProRail werkt van zaterdag 13 april tot en met zondag 21 april 2024 aan het spoor tussen Gouda en Den […]

  Lees verder
 • Eerste weekend van april: drukte op de weg

  In het weekend van 6 en 7 april 2024 verwacht de gemeente dat het druk wordt op wegen in en […]

  Lees verder