Donderdag 16 maart opende wethouder Mulder brug 105. Samen met de aannemer hees hij een doek op en toverde zo een boot tevoorschijn. Door het vervangen van brug 105 heeft Den Haag voor de komende 100 jaar weer een veilige brug.

Vernieuwd in 4 maanden

Brug 105 ligt onder de Benoordenhoutseweg bij de Hart Nibbrigkade. De brug was in slechte staat. Om te voorkomen dat de brug zou verzakken, is de brug grotendeels vernieuwd. Gedurende de bouw kon verkeer in beide richtingen van minimaal 1 rijstrook gebruik blijven maken van de weg. En dat niet alleen, het project is ook in slechts 4 maanden uitgevoerd. Fijn voor de omgeving en het verkeer. Er is een mooi staaltje vakwerk geleverd.

Meerjarenprogramma Kunstwerken

Het Meerjarenprogramma Kunstwerken (MJPK) heeft als doel Haagse kademuren, bruggen, tunnels en viaducten op orde te houden. Ook de renovatie van brug 105 valt onder het MJPK. Al ruim 10 jaar wordt hieraan gewerkt. Zo houdt de gemeente de stad veilig en bereikbaar.

Wethouder Anne Mulder opende brug 105 na de renovatie

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
  • bevrijdingsfestivaldenhaag

    Bevrijdingsfestival op het Malieveld

    Op zondag 5 mei 2024 vindt het bevrijdingsfestival in Den Haag plaats op het Malieveld en in het provinciehuis. Het […]

    Lees verder
  • Rijkswaterstaat werkt aan de Sijtwendetunnel

    Rijkswaterstaat vervangt tussen 4 februari en 18 mei 2024 de verlichting in de Sijtwendetunnel (N14) in Leidschendam-Voorburg. Om de tunnel […]

    Lees verder
  • Centrum: Eneco werkt aan warmtenet

    In de stadsdelen Centrum en Haagse Hout gaat Eneco in meerdere straten werken aan het warmtenet. Daarvoor moeten er straten […]

    Lees verder