Donderdag 16 maart opende wethouder Mulder brug 105. Samen met de aannemer hees hij een doek op en toverde zo een boot tevoorschijn. Door het vervangen van brug 105 heeft Den Haag voor de komende 100 jaar weer een veilige brug.

Vernieuwd in 4 maanden

Brug 105 ligt onder de Benoordenhoutseweg bij de Hart Nibbrigkade. De brug was in slechte staat. Om te voorkomen dat de brug zou verzakken, is de brug grotendeels vernieuwd. Gedurende de bouw kon verkeer in beide richtingen van minimaal 1 rijstrook gebruik blijven maken van de weg. En dat niet alleen, het project is ook in slechts 4 maanden uitgevoerd. Fijn voor de omgeving en het verkeer. Er is een mooi staaltje vakwerk geleverd.

Meerjarenprogramma Kunstwerken

Het Meerjarenprogramma Kunstwerken (MJPK) heeft als doel Haagse kademuren, bruggen, tunnels en viaducten op orde te houden. Ook de renovatie van brug 105 valt onder het MJPK. Al ruim 10 jaar wordt hieraan gewerkt. Zo houdt de gemeente de stad veilig en bereikbaar.

Wethouder Anne Mulder opende brug 105 na de renovatie

Deel dit artikel

Lees meer nieuws

Bekijk alle items
 • Extra drukte in augustus vanwege de Tour de France Femmes

  Den Haag is de finishstad van de eerste etappe Rotterdam – Den Haag van de Tour de France Femmes 2024. […]

  Lees verder
 • Kom naar de Dag van de Bouw!

  Op zaterdag 8 juni is het weer ‘Dag van de bouw’.  Op die dag zijn verschillende bouwplaatsen open voor publiek. […]

  Lees verder
 • Weekendafsluiting Wippolderlaan

  Van vrijdagavond 5 juli 22.00 uur tot maandagochtend 8 juli 04.00 uur sluit de provincie de N211 Wippolderlaan af tussen […]

  Lees verder