Gemeente Den Haag, HTM en Stedin voeren werkzaamheden uit in een gedeelte van Belgisch Park. HTM verbouwt de tramremise en het vervangt de tramrails in de Harstenhoekwege en Harstenhoekstraat. Stedin vervangt de gasleidingen. En de gemeente legt in een gedeelte van het Belgisch Park een nieuw riool. Het werk duurt van januari 2024 tot half 2026.

Start werk gasleiding Harstenhoekstraat Stedin maandag 8 januari 2024
Start werk remise Scheveningen HTM maandag 8 januari 2024
Start werk gasleiding Harstenhoekweg Stedin begin februari 2024
Start werk gasleiding Haarlemsestraat Stedin half maart 2024
Start werk verwijderen spoor op remiseterrein HTM maart 2024
Definitief ontwerp Harstenhoekplein Gemeente mei 2024
Start werkzaamheden riolering Belgisch Park Gemeente augustus 2024
Start werk verwijderen spoor Gevers Deynootweg HTM oktober 2024
Start werk verwijderen spoor Harstenhoekstraat HTM januari 2025
Testen en oplevering nieuwe tramsporen HTM augustus 2025
Werkzaamheden riolering klaar Gemeente voorjaar 2026

Omleiding

Voor de uitvoering van de werkzaamheden is het nodig om de straat voor een deel of in zijn geheel open te breken. Borden in de straat geven aan welke omleiding u kunt nemen.

Werk in delen

De verschillende aannemers voeren de werkzaamheden in delen uit zodat er minder overlast is. Wanneer een aannemer in een straat werkt, kunt u daar tijdelijk niet parkeren.

Parkeren

  • Heeft u een gehandicaptenparkeerplaats? Dan biedt de gemeente u een tijdelijke gehandicaptenparkeerplaats (op kenteken) aan. Dit is op een voor u zo goed mogelijk bereikbare plek.
  • Parkeert u op eigen terrein en heeft u geen parkeervergunning? Dan kunt u een tijdelijke parkeerontheffing krijgen.

Regel bovenstaande parkeerzaken met de omgevingsmanager van de aannemer die bij u in de straat werkt.

Hulpdiensten

De ambulance, brandweer en politie (hulpdiensten) moeten ook tijdens het werk bij de bewoners in de buurt kunnen komen. Parkeer uw auto daarom alleen in de parkeervakken. Zo kunnen de hulpdiensten er in geval van nood goed langs. Als het nodig is, legt de gemeente rijplaten op de weg.

Huisvuil

Als uw straat is opengebroken, kan de vuilniswagen er niet in. Er staat dan op borden aangegeven waar u uw vuilnis tijdens de ophaaldagen kwijt kunt. De aannemer laat u hierover meer weten in een brief. U moet hiervoor misschien iets verder lopen dan u gewend bent.

Veiligheid

De gemeente werkt zo veilig mogelijk. Toch blijft een werkterrein gevaarlijk. Wijs kinderen hierop en houd ze weg van het werkterrein.