De kademuur van de Conradkade op het deel tussen de Laan van Meerdervoort en de Groot Hertoginnelaan is in slechte staat. Om verzakking te voorkomen maakt de gemeente de basis van de kademuur sterker.

Bacterie

Veel kademuren en sommige bruggen staan op houten palen. Een bacterie in het water heeft deze houten palen beschadigd. Daarom vervangt de gemeente de kademuren en bruggen. Na het opknappen kan de kademuur weer 100 jaar mee. Zo blijft de stad goed bereikbaar voor inwoners en bezoekers.

Wat gaat er gebeuren

  • Aan de Conradkade liggen 19 woonarken. Tijdens het werk aan de kade kunnen de woonarken niet langs de Conradkade blijven liggen. Daarom bouwt de gemeente aan de overkant van het water (de Suezkade) 4 tijdelijke ligplaatsen.
  • Ook worden de riolering, kabels en leidingen vervangen.
  • Bij elke woonark komt een nieuwe berging en een nieuwe toegangstrap.
  • Na afloop wordt het talud (helling) opnieuw ingezaaid zodat er weer nieuwe planten en bloemen kunnen groeien.
Overzichtkaart werklocatie vervangen kademuur Conradkade
De blauwe stippellijn op het kaartje laat zien waar de gemeente de kademuur aan de Conradkade gaat vervangen.

Bomen op de kades

Bij het vervangen van kademuren probeert de gemeente altijd de bomen op hun plek te laten staan. Dit kan niet altijd. Alle bomen op de stoep (37 stuks) en 6 bomen in het talud kunnen blijven staan. Voor 6 bomen is een kapvergunning aangevraagd. Verschillende kleine boompjes en struiken worden gekapt.

Aanmelden mailinglijst

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de mailinglijst. Stuur een e-mail naar kademuren@denhaag.nl. Vermeld in de onderwerpregel: Aanmelding mailinglijst Conradkade.