Waarom worden de verkeersregelinstallaties vervangen?

Verkeersregelinstallaties gaan ongeveer 15 jaar mee. Als ze zijn verouderd kan dat leiden tot verstoringen of uitval. De nieuwe verkeersregelinstallaties (VRI) zijn energiezuinig.

Wat is een verkeersregelinstallatie?

Een verkeersregelinstallatie bestaat uit een stalen kast waarin de besturingscomputer zit. Hierin komt alle informatie vanaf de detectielussen die op de weg, het fietspad en/of tussen de tramrails liggen. De detectielussen zien of er auto’s, motoren en (brom)fietsen bij de stopstreep voor het verkeerslicht staan. Maar ook of er een tram of bus aankomt. De besturingscomputer zorgt ervoor dat de verkeerslichten goed op elkaar afgesteld zijn en het verkeer veilig en snel kan doorrijden of lopen. Al deze onderdelen samen, vormen de verkeersregelinstallatie.

Hoelang duren de werkzaamheden?

De verkeersregelinstallaties worden om beurt vervangen op de 4 kruisingen tussen 11 maart en 6 juni 2024. Kijk voor de fasering op de pagina omleidingen

Waar zijn de werkzaamheden?

De kruisingen Escamplaan – De Werf, Lozerlaan – Escamplaan, Lozerlaan – Meppelweg en Lozerlaan – Hengelolaan.

Bij wie kan ik terecht met vragen?

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag, stuur dan een e-mail naar de directievoerder van de gemeente Den Haag, Joop van Loenen, via: joop.vanloenen@denhaag.nl.