Planning

Voordat de bouw van de KJ Den Haag start zijn er voorbereidende werkzaamheden. Onder andere het vervangen van de bouwschutting en het weghalen van de roltrappen in de stalling. De bouw zelf duurt ongeveer 3 jaar. Tot die tijd is het plein een bouwterrein.

Waar kunt u uw fiets stallen?

Tot zondag 1 oktober 2023 20.00 uur kunnen fietsers nog parkeren in de fietsenstalling. Na 1 oktober 2023 parkeren zij tot december 2024 hun fiets in de andere stallingen bij het Centraal Station. Dit zijn:

Anna van Buerenstraat  Fietsflat Rijnstraat Fietsparkeerplekken Zwarteweg
Adres: Anna van Buerenstraat 120 Rijnstraat Zwarteweg en Oranjebuitensingel
Exploitatie : Biesieklette Biesieklette
Bewaakt : Ja van 07.00 tot 19.00 uur Nee
Bakfiets: Ja (beperkt) Nee ja
Groot formaat fiets: Nee Nee Ja
Kosten: Gratis Gratis  Gratis
Op deze kaart vindt u de fietsenstallingen

De gemeente blijft de komende tijd in de gaten houden of mensen hun fiets voldoende kwijt kunnen. Als dat niet zo is, dan komen er meer pop-up stallingen. Zo zorgt de gemeente dat het gemakkelijk blijft om met de fiets naar het station te gaan.

Omleidingen

Voor de bouw wordt het plein afgesloten met een bouwhek. Met een tijdelijke slinger in de weg kunnen fietsers en auto’s gescheiden veilig het fietspad langs de Bezuidenhoutseweg gebruiken. Voetgangers lopen via het voetpad aan de Koekamp-zijde. Zo is er een veilige omleiding die het verkeer zoveel mogelijk door laat stromen.

Als de bouw van de torens de 22e verdieping bereikt moet de Bezuidenhoutseweg soms 15 minuten worden afgesloten voor auto’s vanwege de veiligheid. Het verkeer wordt dan omgeleid via de Prinsessegracht. Fietsers kunnen dan over de rijbaan fietsen. Om opstoppingen te voorkomen gebeurt dit alleen buiten de spits.

Omleidingskaart voor fietsers en auto’s. De gele lijn is voor fietsers. De blauwe lijn voor auto’s.

OV-fiets huren

De OV-fietsen uit de fietsenstalling Koningin Juliaplein worden verplaatst naar de fietsenstalling Stichthage. Controleer de beschikbaarheid in de NS-app of op NS.nl/ovfiets.

Gedeeltelijk open

Vanaf december 2024 gaat de KJ-stalling voor een gedeelte open. Er kunnen dan ongeveer 2.000 fietsen parkeren in de stalling. Begin van 2027 gaat de KJ-stalling volgens planning weer helemaal open. In 2027 moet de bouw helemaal klaar zijn en kan de stalling weer helemaal open.

Oktober 2023 December 2024 2027
KJ-stalling dicht KJ-stalling gedeeltelijk open: 2.000 parkeerplekken KJ-stalling open: 8.000 parkeerplekken
Toegang gesloten Bereikbaar door een veilige doorgang over het bouwterrein Bereikbaar via een vernieuwde entree in de stadshal