De gemeente Den Haag werkt aan een schone en veilige stad. Het riool is er om het afvalwater uit de huizen en het regenwater af te voeren. Om er voor te zorgen dat het riool goed blijft werken, laat de gemeente de hoofdrioolbuizen regelmatig reinigen en inspecteren. Een deel van de rioolbuis bij de Oude Haagweg heeft onderhoud nodig. Dat kan door een renovatie van de rioolbuizen. Een groot voordeel van de renovatie is dat niet de hele straat opengebroken hoeft te worden.

Hoe werkt een rioolrenovatie?

Bij een renovatie, ook relinen genoemd, wordt via de put een nieuwe kunststof laag aangebracht aan de binnenkant van de rioolbuis. De kunststof laag wordt uitgehard met behulp van uv-licht, heet water of stoom. Daarna kan de rioolleiding weer tientallen jaren mee. Bij een rioolrenovatie wordt de straat niet opengebroken.

De rioolrenovatie in 3 stappen

  1. De rioolbuis wordt eerst schoongemaakt als voorbereiding van het relinen.
  2. De staat van het riool en de beschadigingen worden nogmaals bekeken met een robotcamera. Die wordt via een put het riool in gereden. In de inspectiewagen op straat kan de specialist de beelden bekijken.
  3. De renovatie van de rioolbuis wordt uitgevoerd.