Hieronder vindt u antwoord op 5 veelgestelde vragen over het project Noordwal en Hemsterhuisbrug: vervangen kademuur en opknappen brug.

  • Waarom zijn er werkzaamheden aan de Noordwal en Hemsterhuisbrug?
   De gemeente vervangt de kademuur van de Noordwal. Ook knapt de gemeente de Hemsterhuisbrug op: deze brug wordt weer draaibaar.
  • Hoelang duren de werkzaamheden aan de Noordwal en Hemsterhuisbrug?
   Het werk start begin april 2022 en duurt naar verwachting tot en met juli 2023.
  • Waar vinden de werkzaamheden aan de Noordwal en Hemsterhuisbrug plaats?
   De werkzaamheden vinden plaats aan de Noordwal en de Veenkade.
   Kaart met daarop de straten in de omgeving van de Noordwal. Op de kaart staan de werklocatie deel 1 en deel 2 aangegeven.
  • Waar kan ik terecht met vragen, klachten of opmerkingen over de werkzaamheden aan de Noordwal en Hemsterhuisbrug?
   • over de bereikbaarheid en overlast tijdens de werkzaamheden: Hannelore van der Maas, Dura Vermeer telefoonnummer 06 – 43 39 68 35 of e-mailadres h.v.d.maas@duravermeer.nl.
   • over de werkzaamheden: Jeroen Spanjer of Henk Schaap, gemeente Den Haag, telefoonnummer (070) 752 55 97 of e-mailadres kademuren@denhaag.nl.
  • Hoe moet ik rijden tijdens de werkzaamheden aan de Noordwal en Hemsterhuisbrug?
   Tijdens het werk zijn de stoep en het fietspad langs het water afgesloten. De omleiding voor fietsers is over de Veenkade. De stoep langs de woningen kunt u blijven gebruiken.De Noordwal blijft voor een groot deel open voor autoverkeer. Bij hijswerkzaamheden en bij laden en lossen zet een verkeersregelaar het verkeer kort stil. Als er een langere afsluiting nodig is, komen er omleidingsroutes.Soms zijn parkeerplaatsen tijdelijk niet te gebruiken. Er komen dan borden te staan. Invalidenparkeerplekken worden mogelijk verplaatst. De vergunninghouders van een invalideparkeerplaats krijgen hierover bericht.